Ruhani’den teröristleri hedef alan silahlı kuvvetlere teşekkür

  • 03 Ekim 2018
  • 1.279 kez görüntülendi.
Ruhani’den teröristleri hedef alan silahlı kuvvetlere teşekkür

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran Silahlı Kuvvetleri’ni teröristlere kesin ve hassas biçimde yanıtından dolayı takdir ederek, Devrim Muhafızları’nın kadın ve çocuklara acımayanlara en iyi şekilde yanıt verdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün bakanlar kurulu toplantısında, İran’ın yanıtının her daim kesin ve ezici olduğuna işaretle, İran’ın teröristlere emir verenler ve yönetenleri, terör eylemini yapanlar gibi gördüğünü ve onlara karşı da harekete geçeceğini vurguladı.

Ruhani sözlerinin devamında, “Bugün, dünya kamuoyu İran’ı destekliyor. ABD’de bile birçok siyasetçi İran halkının doğru yönde olduğundan yana ve ABD hükümetinin eylemlerini beğenmemektedir” dedi.

ABD’nin attığı adımlar ekonomik açıdan herkesin zararına olduğunu savunan Ruhani, “ABD de dahil olmak üzere tüm ülkeler zarar gördü. ABD geçen sene başlattığı eylemlerinde hiçbir ilerleme kaydetmedi ve sonuç alamadı. Onların ileri sürdüğü ‘Kasım ayından itibaren baskıları yoğunlaştıracağız’ şeklindeki sözleri slogandan ibarettir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu görüşmelerini değerlendirerek, şunları kaydetti: New York’ta ülkelerin çoğunluğu nükleer anlaşmaya destek sağlayarak İran İslam Cumhuriyeti’nin mevcut anlaşmayı koruma yönündeki çabalarını takdir etti. Onlar ayrıca ABD’nin İran karşıtı yaptırımlarını gayri meşru olarak tanımlayıp şiddetle kınadı.

New York’ta Çin, Fransa, Almanya, Rusya ve İngiltere’nin nükleer anlaşmaya olan bağlılığını yinelediğini söyleyen Ruhani, İran ile ticaretin sağlanması için AB tarafından özel bir mekanizmanın kurulacağını sözlerine ekledi.

Bunlara ilave olarak Cumhurbaşkanı Ruhani, “Burada hükümetin var gücüyle ülkenin menfaatleri ve İran halkının refahı için çalıştığını ilan ediyorum. ABD ile bölgedeki destekçilerinin komplolarından dolayı, ekonomik baskıların halkı etkilediğini biliyoruz.  Ancak hükümet, tüm gücüyle ABD’ye karşı durup baskıları azaltmaya çalışıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Irak’ın yeni cumhurbaşkanının seçilmesine  de işaretle, İran’ın her daim bölgede güvenlik, istikrar ve demokrasinin pekişmesini istediğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.