Rus TV kanalı başkanı: Trump, dış siyasette ne yapacağını şaşırmıştır

  • 19 Haziran 2017
  • 1.065 kez görüntülendi.
Rus TV kanalı başkanı: Trump, dış siyasette ne yapacağını şaşırmıştır

Rus “İslam dünyası” TV kanalı başkanı Zavodi Mamirgof, Amerika’nın Trump döneminde belirli dış siyaset izlemediğine dikkat çektiği açıklamasında, Amerika’nın dış siyasette ne yapacağını şaşırdığını ifade etti.

Trump hükümeti ve Amerika kongresi arasında yaşanan devamlı sürtüşmenin Amerika’nın dış siyasetini de etkilediğini kaydeden Mamirgof, Washington’un çeşitli dünya meseleleri ve özellikle Suriye konusunda belirli tutum sergilemediğini dile getirdi.

Ortadoğu’da huzurun sağlanması için ölçülü siyaset izlenmesi gerektiğine dikkat çeken Mamirgof, Trump yönetiminin bu bağlamda belirli bir tutum sergilemediği, örneğin Amerika’nın bir gün Katar’ı terörizme destek vermekle suçlarken diğer birgün Katar ile ortak askeri operasyon düzenlediğini söyledi.

Trump’ın Suudi Arabistan ile ilgili de aynı turum içerisinde olduğunu kaydeden Mamirgof, Trump’ın daha önce Suudi Arabistan’ın terörizm ve radikalizme destek verdiği konusunu gündeme getirirken, gelinen noktada Suud rejimi ile silah satışı anlaşması imzaladığını ifade etti.

Trump’ın İran’a yönelik düşmanca tutum içerisine olduğunu kaydeden Mamirgof, İran’ın Bercam nükleer anlaşmasına bağlı kalmasına karşın Amerika Senatosunun İran karşıtı yeni yaptırım kararı aldığı, bu ise Washington’un güvenilmez olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.