Rus yetkili: İran Ortadoğu bölgesinde Amerikan projesine engel olmuştur

  • 07 Nisan 2018
  • 1.007 kez görüntülendi.
Rus yetkili: İran Ortadoğu bölgesinde Amerikan projesine engel olmuştur

Rusya Milliyetler Konseyi üyesi İsmail Şabanov, ”İran Amerika’nın Ortadoğu bölgesindeki Amerika’nın istikrarın bozulması için yaptığı planları suya düşürdü” dedi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Şabanov, IRNA’ya yaptığı açıklamada, Amerika’nın terörist grupları Ortadoğu bölgesinde desteklemedeki amacının üstün bir konum elde etme çabası olduğunu belirterek, bundan dolayı İran’ın teröristlerle mücadelesinin Amerika’yı rahatsız ettiğini söyledi.

Şabanov, Amerika’nın bölge ülkelerine darbe indirme çabasında olduğunu ifade ederek, bunun en belirgin örneklerinin Afganistan ve Irak’ta yaşandığını ve ABD politikalarından dolayı bu ülkelerde yüz binlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Amerika’nın Suriye’deki iç yüzünün açığa çıktığını ifade eden Şabanov, kimsenin Amerika’nın barış yanlısı sözlerine kanmadığını söyledi.

Amerika’nın İran’ı tehdit etmesinin korkutmak amaçlı olduğunu ifade eden Şabanov, ABD yönetimindeki yeni atamalardan dolayı da İran aleyhinde sadece konuşulacağını zira İran aleyhinde her hangi bir eylemin tehlikeli ve ölümcül oyun olacağını söyledi.

Şabanov, ‘’İran güçlü ve muktedir bir ülkedir ve eğer bir ülke İran’a saldırmak isterse askeri tecrübesi olmadığı belli olur ‘’ dedi.

Şabanov, ‘’Eğer Amerika, İran aleyhine bir şey yaparsa o ülkenin bölgedeki menfaatleri tehlikeye girecektir ve Amerika bölgeden çıkmak zorunda kalır. İran ila savaş intihar olur’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.