Rus yetkiliden İran’a terörizmle mücadelesine övgü

  • 12 Mart 2018
  • 1.072 kez görüntülendi.
Rus yetkiliden İran’a terörizmle mücadelesine övgü

İran ve Rusya dostluk encümeni başkanı Alexander Palishok, İran’ın Ortadoğu bölgesinde terörizmle mücadelesindeki rolünün önemli ve eşsiz olduğunu söyledi.

İran ve Rusya dostluk encümeni başkanı  Alexander Palishok, dün İRNA ajansına verdiği demeçte, IŞİD ile mücadele koalisyonu oluşturduklarını iddia eden ABD, batılı ülkeler ve onların bölgedeki işbirlikçilerinin aksine İran’ın terörizmle mücadelede büyük bedel ödediğini söyledi.

Rus yetkili, İran’a yönelik terör saldırılarında bulunanların bir çoğunun ABD ve müttefikleri ile Arabistan’ın destek verdiği terör örgütü mensubu olduklarına da dikkat çekerek, ”İran güvenlik ve istihbarat güçleri,  teröristlere telafisi mümkün olmayacak darbe indirmişlerdir’ dedi.

Palishok, IŞİD terör örgütü ve patronlarını asıl  hedefinin Ortadoğu’da İslam ülkelerine darbe indirmek olduğunu belirterek, ”İran, Irak, Suriye ve Rusya silahlı güçlerinin işbirliği teröristlere çok büyük darbe indirilmiştir’ dedi.

Rus yetkili, bölgenin içinde bulunduğu sorunlardan tek çıkış yolunun bölge ülkelerinin terörizme karşı işbirliği yapmaları olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.