Rus yetkiliden Suriye açıklaması

  • 25 Nisan 2018
  • 1.219 kez görüntülendi.
Rus yetkiliden Suriye açıklaması

Rusya dışişleri bakanlığı kitle imha silahlarını denetleme daire müdürü Vladimir Yermokov, Suriye’ye giden Kitle İmha Silahlarını Yasaklama Örgütü uzmanlarının Batı’nın baskısında çalışmaya zorlandıklarını söyledi.

Rus yetkili, Amerika ve batının uzmanları kendi hedefleri yönünde çalışmaya zorladıklarını  söyledi ve Amerika’nın Suriye aleyhinde saldırılar için bahane aradığını bildirdi.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye füze saldırısını Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) kimyasal saldırı iddialarını soruşturmasını engellemek için düzenlediğini söyledi.

Çinli mevkidaşı Wang Yi ile Pekin’deki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “Suriye’deki gelişmeleri büyük bir endişeyle takip ediyoruz. Zira, IŞİD’le ve kalan diğer militanlarla mücadelede dönüm noktasının geride kaldığı, Soçi’deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin kararlarına uygun olarak anayasa komisyonunun kısa süre içinde çalışmalarına başlama imkanı yakaladığı bir anda OPCW heyetinin olay yerine varmasını beklemeden kimyasal silah kullanıldığı bahanesiyle bir provokasyon yapıldı. Birçok kanıt göz önüne alındığında, tüm bunların mizansen olduğu görülüyor” dedi.

Lavrov, “Tüm tarafsız gözlemciler, bunun OPCW heyetinin soruşturmasını engelleme ve Astana sürecinin garantörleri Rusya, Türkiye ve İran’ın inisiyatifi sayesinde pekişen pozitif eğilimlere zarar verme girişimi olduğunu görüyor olmalı” diye ekledi.

Bu arada Lavrov, OPCW heyetinin henüz Duma’daki sözde kimyasal saldırı noktasını ve militanların kimyasal laboratuvarlarını ziyaret edemediğini belirtti.

Lavrov, “ABD’li ve Avrupalı meslektaşlarımızı en sert biçimde uyarmamıza rağmen provokasyonlar tekrarlanabilir. Buna karşı hazır olmalıyız” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.