Rusya: ABD uçakları, Musul’da bir ilkokula füze saldırısı düzenledi

  • 29 Ekim 2016
  • 1.018 kez görüntülendi.
Rusya: ABD uçakları, Musul’da bir ilkokula füze saldırısı düzenledi

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, ABD uçaklarının Irak’ın Musul kentindeki bir ilkokula füze saldırısı düzenlediğini belirtti.

Sputnik haber ajansının bildirdiğine göre ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları, sivil hedeflere yeni saldırılar düzenledi.

24 Ekim’de ABD savaş uçakları, Musul’un 14 kilometre kuzeyindeki Tel Keppe köyünde bulunan bir ilkokul binasına saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda ölü ve yaralılar var” diyen Rudskoy, koalisyon güçlerinin Musul’daki saldırıların yoğunluğunu artırdığını ve B-52 tipi stratejik bombardıman uçaklarının da operasyonlarda kullanıldığını kaydetti. Rus yetkili, bu nedenle sivil kaybın artacağını vurguladı.

Suriye’deki duruma da değinen Rudskoy, Rus uçaklarının 10 günden beri Halep ve çevresinde uçmamasına rağmen ABD’nin Rusya’ya yönelik suçlamalara devam ettiğini belirtti. Rus askeri yetkili, “Tüm bu suçlamalar tek bir amaçla yöneltiliyor. Washington, uluslararası toplumun dikkatini ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından işlenen savaş suçlarından başka bir yöne çekmeye çalışıyor” dedi.

Rus korgeneral, Halep’te militanların son 3 gün içinde düzenlediği saldırılarda 43 kişinin öldüğünü, 96’sının da yaralandığını belirtti. Özellikle 26 Ekim’de Eş-Şehba köyündeki ilkokula yönelik saldırıya dikkat çeken Rudskoy, saldırı sonucunda 3 öğrencinin öldüğünü ve 15 öğrencinin yaralandığını ifade etti.

Öte yandan Rudskoy, Rusya, ABD ve Ortadoğu ülkelerinin Halep’teki durumun normalleşmesi için görüşmeler yaptığını söyledi. Şu anda normalleşmeye yönelik teklifler üzerinde çalışıldığını kaydeden Rudskoy, her ülkenin üstlendiği yükümlülükler için bireysel sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.