Rusya: ABD’nin yaptırımları cevapsız kalmıyacak

  • 21 Aralık 2016
  • 980 kez görüntülendi.
Rusya: ABD’nin yaptırımları cevapsız kalmıyacak

Rusya dışişleri bakanı yardımcısı, Moskova’nın, Amerika tarafından Rus özel ve tüzel kişilerine yönelik yeni yaptırımlarını cevapsız bırakmayacağını bildirdi.

ABD, Ukrayna’daki olayları gerekçe göstererek Rusya’ya yönelik yaptırım listesini genişletmesini değerlendiren Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Obama yönetiminin aldığı kararı ‘hayali, asılsız ve düşmanca’ bir hareket olarak nitelendirdi.

Beyaz Saray’dan ayrılmaya hazırlanan ABD Başkanı Barack Obama idaresinin yaptırımlarına verilecek yanıtın zamanı, yeri ve biçimini seçme hakkını saklı tuttuklarını belirten Ryabkov, “Rusya, ABD’ye yönelik yaptırım listesini genişletecek, yaptırımlara simetrik yanıt verilecek” dedi. ​

ABD Maliye Bakanlığı, Ukrayna’daki olaylar bağlamında Rusya’ya yönelik yaptırım listesini genişlettiklerini açıkladı. Kara listeye Rusya’dan 7 vatandaş, onlarca kurum ve 2 gemi dahil edildi.

Rusya, Trump’ın Beyaz Saray’a oturması ile ilişkilerde esnek bir dönem başlamasını beklerken, Obama görev süresi sona ererken Rusya’ya ekononmik yaptırımları bir kez daha arttırma kararı aldı. ABD Hazine Bakanlığı yeni kararla, 7 kişi, 8 şirket ve 2 geminin yaptırım listesine eklendiğini duyurdu

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisinden (OFAC) yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya’ya yönelik mevcut yaptırımların etkinliğini korumak amacıyla 7 kişi, 8 şirket ve 2 gemi yaptırım listesine eklendi. Kararın mevcut yaptırımları delme girişimlerine karşı alındığı bildirildi.

OFAC Direktör Vekili John Smith, konuya , “Karar, Rusya’nın Kırım’daki yasa dışı işgaline ve Ukrayna’da devam eden saldırganlıklarına cevap niteliği taşıyor. Yaptırımlar, Kırım işgalinin maliyetini sürdürmeyi ve Ukrayna’da şiddeti ve istikrarsızlığı destekleyenlerin faaliyetlerini hedef alarak, Rusya’nın üzerindeki baskının artırılmasını hedefliyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.