Rusya, Afganistan’da kapsamlı hükümet oluşturulursa törene katılacak

  • 07 Eylül 2021
  • 2.028 kez görüntülendi.
Rusya, Afganistan’da kapsamlı hükümet oluşturulursa törene katılacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afganistan’da tüm etnik güçlerin katılımıyla yeni hükümetin oluşturulması durumunda hükümet kurma törenine katılacaklarını söyledi.

Lavrov, Rusya’nın St. Petersburg kentinde gazetecilerin Afganistan meselesi ile ilgili sorularını cevapladı.

Taliban’ın Rusya’yı hükümet kurma törenine davetini değerlendiren Lavrov, “Taliban ve diğer etnik gruplar, yani sadece Peştunlar değil, Özbek, Hazaralar, Tacikler dahil tüm Afgan toplumunun yelpazesini yansıtacak hükümetin oluşturulması ile ilgili süreci desteklemek istiyoruz. Ancak kapsayıcı bir hükümet, ülkede yeni hayata geçişi sağlayabilecek.” dedi.

Lavrov, “Eğer bu olursa, Afganistan’daki durumu etkileyen diğer davetli ülkelerle birlikte törene memnuniyetle katılacağız.” ifadelerini kullandı.

El’Cezire televizyon kanalına konuşan bir Taliban temsilcisi, Afganistan’da düzenlenecek hükümet kurma törenine Türkiye, Rusya, Çin, İran, Katar ve Pakistan’a davet gönderildiğini ifade etmişti.

Taliban Afganistan’ın neredeyse tamamını kontrol ederken, önümüzdeki günlerde yeni bir hükümetin resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Bazı uzmanlar, Kabil’in bir sonraki hükümetinin kurulmasını geciktiren faktörler olarak Pancşir Vadisi’ndeki gerilimleri ve devam eden çatışmaları gösterdiler./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.