Rusya: Barış Pınarı Harekâtı’nın Başlamasıyla Bölgede Gerilim Ciddi Şekilde Tırmandı

  • 17 Ekim 2019
  • 1.909 kez görüntülendi.
Rusya: Barış Pınarı Harekâtı’nın Başlamasıyla Bölgede Gerilim Ciddi Şekilde Tırmandı
Rusya’dan Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı’na dair yapılan son açıklamada, operasyonun başlamasının ardından Suriye’nin kuzeyinde gerilimin ciddi şekilde tırmandığı ifade edildi.
Sputnik Türkiye’nin haberine göre haftalık basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Son günlerde, özellikle de TSK’nın Suriye-Türkiye sınırındaki bölgede Barış Pınarı Harekatı’na başlamasının ardından Fırat’ın doğusunda Şam’ın kontrolü altında olmayan bölgelerde gerilim ciddi şekilde tırmandı” dedi.

Teröristlerin gerilimin tırmanmasından istifade ettiklerini ve sözde uyuyan hücrelerini aktif hale getirdiklerini kaydeden Zaharova, bunun Fırat’ın doğusundaki hapishanelerde tutulan IŞİD militanları ile onların kamplarda bulunan aile bireylerinin durumuna ilişkin ciddi bir endişe yarattığının altını çizdi. Zaharova, IŞİD militanlarının sadece Suriye için değil, bölgedeki ve bölge dışındaki diğer ülkeler için de tehdit oluşturduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.