Rusya BM temsilcisi: New York Oturumunun mesajı, ABD’nin KOEP’e bağlılığı olacak

  • 16 Eylül 2017
  • 1.101 kez görüntülendi.
Rusya BM temsilcisi: New York Oturumunun mesajı, ABD’nin KOEP’e bağlılığı olacak

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, ABD’nin, Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP’e bağlı kalması ve bu hususta öteki ülkeler gibi kendi sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.

Reuters’in verdiği habere göre dün Cuma günü açıklamada bulunan Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, muhtemelen gelecek hafta BM Genel Kurul kulisinde düzenlenecek olan New York oturumunda Moskova’nın Amerika’ya mesajının nükleer anlaşmaya bağlı kalması yönünde olacağını bildirdi.

Rusya’nın BM temsilcisi bu mesajın sadece Moskova’nın mesajı olmadığını aynı zamanda bu anlaşmayı imzalayan öteki ülkelerin ve anlaşma dışındaki ülkelerin de mesajı olduğunu bildirdi.

AB Dış Siyaset Sorumlusu Mogheri’nin teklifi üzere BM toplantısı esnasında tüm tarafların katılımıyla New York’ta KOEP’le ilgili ortak bir oturum düzenlenmesi istenmişti.

Öte yandan Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Kore Yarımadası’nın etrafındaki durum ile ilgili tüm tarafların karşılıklı tehditlere son vermeleri gerektiğini de vurguladı.

Kuzey Kore’nin yaptığı yeni füze denemesi ile ilgili olağanüstü toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) oturumuna katılan Nebenzya, toplantının ardından yaptığı açıklamalarda, “Öncelikle tüm tehditlere, denemelere, füze fırlatmalarına ve karşılıklı tehditlere bir son verilmesi ve bizim karşılıklı görüşmelere başlamamız gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.