Rusya, Çin ve Hindistan’ın Dışişleri Bakanları Pekin’de Üçlü Bir Zirve Gerçekleştirdi…

  • 03 Şubat 2015
  • 770 kez görüntülendi.
Rusya, Çin ve Hindistan’ın Dışişleri Bakanları Pekin’de Üçlü Bir Zirve Gerçekleştirdi…

Rusya, Çin ve Hindistan’ın dışişleri bakanları Pekin’de üçlü bir zirve gerçekleştirdi. Zirvede küresel ve bölgesel konular ele alınırken, üç ülke arasındaki işbirliği de masaya yatırıldı

Rusya-Çin-Hindistan Dışişleri Bakanları 13. Toplantısı, dün Çin’in başkenti Pekin’de yapıldı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dünkü görüşmelerde küresel istikrar ve güvenlik konularıyla küresel ekonomideki sorunlarını ele aldı.

Üç ülkenin bakanları, Asya-Pasifik Bölgesi’nin uluslararası konulardaki rolünü arttırma ve Rusya-Çin-Hindistan arasındaki koordinasyonu Doğu Asya Zirvesi, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN), Asya-Avrupa Zirvesi (ASEM) nezdinde geliştirme hedeflerini gerçekleştirmek için görüş alışverişinde bulundu.

Lavrov, Pekin’deki temasları sırasında Hintli mevkidaşı Swaraj ile ikili görüşme yaptı. Bakanlar, Rusya ile Hindistan arasındaki ilişkileri ele aldı. Lavrov ve Swaraj, İki ülke arasında enerji, teknoloji ve inovasyon alanlarındaki projelerin gerçekleşmesi, ekonomik ilişkilerin artması için atılabilecek adımları değerlendirdi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüşen Rus Bakan Lavrov, “İki ülke arasındaki ilişkiler, daha önce benzeri görülmemiş bir gelişme sürecinden geçiyor” dedi.

Wang Yi ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında varılan mutabakatların hayata geçirilmesinde iki ülke dışişleri bakanlıklarının yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı.

Wang Yi, Moskova ile stratejik temasları ve bazı alanlarda üst düzeye çıkan işbirliğini güçlendirmek istediklerini belirtti.

Lavrov, Pekin’de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cinping’e Putin’in mesajını ileten Lavrov, “İki ülke devlet başkanları tarafından yapılan anlaşmalar, ilişkilerin tüm alanlarda gelişmesi açısından önemli ve sağlam bir temel oluşturuyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.