Rusya: İran’la imzalanan nükleer anlaşmaya güçlü bir şekilde bağlı kalacağız

  • 11 Mayıs 2018
  • 1.156 kez görüntülendi.
Rusya: İran’la imzalanan nükleer anlaşmaya güçlü bir şekilde bağlı kalacağız

Rusya dışişleri bakanı yardımcısı Sergey Ryabkov, Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkmasına tepki göstererek, Rusya’nın bu anlaşmaya bağlı kalacağını söyledi.

Rus yetkili, dün Tahran’da İran dışişleri bakan yardımcısı Abbas Erakçi ile görüşmesinde,   Rusya’nın nükleer anlaşmadaki taahhütlerine  bağlı kalacağını ve yerine getireceğini söyledi.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, ABD’nin İran ile P5+1 ülkeleri arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çıkmasının BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarıyla tezat oluşturduğunu ve bu adımın sonuçlarının iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi.

Moskova’da Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “ABD yönetiminin Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) olarak da bilinen nükleer anlaşmadan çıkma kararı Rusya’da derin bir endişe yaratıyor. Aynı zamanda bu adım, BMGK’nın 2231 sayılı kararını ciddi şekilde ihlal ediyor” dedi.

Lavrov, “İran’ın bu karara verdiği orantılı tepkiyi takdir ediyoruz. Zira Washington’un adımının tüm sonuçlarının analiz edilmesi gerekiyor. Acele etmek muhtemelen fayda sağlamazdı. Rusya, Almanya, Fransa, İngiltere, Çin ve İran’ın bu analizi yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.