Rusya: IŞİD yeniden kimyasal silah kullanabilir

  • 17 Ocak 2015
  • 892 kez görüntülendi.
Rusya: IŞİD yeniden kimyasal silah kullanabilir

Rusya, IŞİD’in kimyasal silahlı saldırılara devam edebileceğinden endişe ediyor. Moskova yönetimi, İŞİD’in Suriye’de klor gazı kullandığına ilişkin Şam tarafından Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ne (OPCW) iletilen bilgilere ciddi şekilde yaklaşmaya çağırdı.

RIA Novosti’ye konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Kimyasal Silahların Yayılmasının Önlenmesi ve Kontrolü Departmanı Müdürü Mihail Ulyanov, “Bildiğim kadarıyla bu bilgiler OPCW ve BM Güvenlik Konseyi’ne iletildi. Suriyelilerin elinde bu türden birçok bilgi var. Ele geçirilen telsiz konuşmaları da dahil olmak üzere, tüm bu bilgilerin titizlikle incelenmesini talep ediyoruz” dedi.

IŞİD’in sadece Suriye değil Irak’ta da klor gazı kullandığına dair net bilgilerin olduğunu belirten Ulyanov, “Bu saldırıların sürdürülmesi ihtimali var. Dolayısıyla bu gerçekler göz ardı edilemez. Titizlikle incelenip gerekli sonuçlar çıkarılmalı” şeklinde konuştu.

Rusya’nın bu konulara büyük bir ciddiyetle yaklaştığını ve elindeki bilgileri titizlikle kontrol ettiğini ifade eden diplomat, “Öte yandan batılı mevkidaşlarımız bunlara önem vermeme eğilimi gösteriyor, çünkü bu gerçekler onlar için konforlu olan ‘tüm kuralların tek kötü ihlalcisi resmi Şam yönetimi’ tablosunu bozuyor” yorumunda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.