Rusya: Kimyasal saldırı ‘Beyaz Baretliler’in mizanseni

  • 12 Nisan 2018
  • 1.209 kez görüntülendi.
Rusya: Kimyasal saldırı ‘Beyaz Baretliler’in mizanseni

Rusya’dan yapılan açıklamada Duma’da yapılan toprak analizlerinde kimyasal zehre rastlanmadığı ve olayın ‘Beyaz Baretliler’in bir mizanseni olabileceği bildirildi.

Hafta başında Duma’da gerçekleştirildiği iddia edilen kimyasal saldırı sonrasında Suriye’yi hedef alan açıklamalar sürerken, Rusya’dan saldırının mizansen olduğuna yönelik bir iddia geldi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Korgenaral Viktor Poznihir, saldırı haberinden bir gün sonra, 9 Nisan’da Rusya ordusuna bağlı uzmanların Duma’ya gittiğini ve saldırı olduğu iddia edilen yerden alınan toprak örneklerinin analizlerde herhangi bir zehre rastlamadıklarını açıkladı.

Poznihir, elde edilen veriler sonucunda El Nusra Cephesi ile bağlantılı Beyaz Baretliler grubunun kimyasal saldırı düzenlenmiş gibi gösterdiğini belirtti. Poznihir ayrıca yarın Rusya ordusuna bağlı askeri polisin Duma’ya giderek güvenliği ve düzeni sağlayacağını da belirtti.

BM’ye bağlı Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) 500 kişinin kimyasaldan zehirlendiğine dair açıklamasına da tepki gösteren Rus general, WHO’nun hem kendi itibarına zarar verdiği hem de savaş provokasyonu yaptığını söyledi. Poznihir ayrıca WHO yetkililerini Duma’ya davet ederek güvenliklerini ve gerekli çalışma ortamını sağlama garantisi verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.