Rusya: Nükleer anlaşma görüşmelerinde son aşamaya gelindi

  • 24 Haziran 2021
  • 2.866 kez görüntülendi.
Rusya: Nükleer anlaşma görüşmelerinde son aşamaya gelindi

Rusya’nın dışişleri bakan yardımcısı ve Rusya’nın nükleer baş müzakerecisi, nükleer anlaşmayı canlandırma müzakerelerinin neredeyse son aşamaya geldiğini söyledi.

İRNA’ya göre, Sergei Ryabkov dün 25. Yıllık Rus Yatırımcılar Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Müzakerelerin nihai çizgisine ulaştığımızı söyleyebilirim ve bu bir abartı değil.” dedi.

Son adımın en zor adım olduğunu söyleyen Ryabkov, “Tüm önemli ve uzun vadeli kararlar ilgili ülkelerin başkentlerinde alınacak” dedi.

Kıdemli Rus diplomata göre, müzakere taraflarının ihtilaflarını çözmeleri halinde Viyana’daki son müzakere turu birkaç gün içinde sona erebilir.

Rus yetkili, görüşmelerin sonuçlarıyla ilgili iyimserliğini dile getirerek, “Bu sürecin birkaç ay değil, birkaç hafta alacağına inanıyorum” dedi.

Pazar günü, nükleer anlaşmayı canlandırma amaçlı Viyana müzakerelerinin altıncı turu, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilci Yardımcısı Enrique Mora’nın başkanlığındaki Karma Komisyonu toplantısıyla sona erdi. Bu toplantıda heyet başkanları, uzman ekiplerin sürekli ve yoğun çabalarından duydukları memnuniyeti ifade ederken, mevcut görüşmelerin sonuçlarını ortaklaşa değerlendirdiler.

Nükleer anlaşma  görüşmelerine katılan İran heyetine başkanlık eden İran dışişleri bakan yardımcısı  ve İran heyeti başkanı Seyyid Abbas Erakçi, özellikle müzakere metinleri taslağı üzerinde bu tur görüşmelerde kaydedilen ilerlemeye dikkat çekti ve önemli sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.