Rusya: Nükleer anlaşmayı kurtarmak için yol bulunabilir

  • 28 Eylül 2019
  • 1.434 kez görüntülendi.
Rusya: Nükleer anlaşmayı kurtarmak için yol bulunabilir

Rusya’nın Viyana’da uluslararası kuruluÅŸlardaki temsilcisi Mikhail Ulyanov, Ä°ran’ın nükleer çalışmalarıyla ilgili imzalanan anlaÅŸmanın kurtarılması için önümüzdeki aylarda bir çıkış yolunun bulunacağı konusunda ümitli olduÄŸunu söyledi.

Taas haber ajansına göre, Rus yetkili, dün yaptığı açıklamada, Ä°ran’ın nükleer anlaÅŸmasıyla ilgili çıkış yolu konusunda ümitli olduÄŸunu aksi halde durumun daha da kötü olacağını söyledi.

Daha önce de Rusya dışiÅŸleri bakan yardımcısı Sergei Riyabkov, Amerika’nın yalnızca imtiyaz alma gözüyle bakmaması gerektiÄŸini aksine imtiyaz vermeyi de gözönünde bulundurması gerektiÄŸini bildirmiÅŸti.

Fransa, Almanya ve Ä°ngiltere’den oluÅŸan Avrupa troykası, son günlerde yayınladıkları ortak bildiride, geçmiÅŸte olduÄŸu gibi göstermelik siyasi desteklerini açıklayıp ABD’nin Ä°ran aleyhindeki yaptırımlarına sözde karşı çıkmalarına raÄŸmen uygulamada ise sözlerine ve anlaÅŸmaya baÄŸlı kalmadılar.

BilindiÄŸi gibi Amerikan baÅŸkanı Trump, 8 mayıs 2018 tarihinde yaptığı açıklamada, Ä°ran’la varılan nükleer anlaÅŸmadan tek taraflı çekildiÄŸini ve aynı zamanda Ä°ran’a yönelik askıya alınan yaptırımları ise iptal ederek yaptırımları arttırma kararı almıştı.

İran bu zamana kadar anlaşmaya bağlı kalırken yine anlaşma çerçevesinde bazı taahhütlerini ise azaltan üç girişimde bulunarak nükleer anlaşmada imzacı ülkelerin anlaşmaya bağlı kalmaları gerektiğini bildirmiş aksi halde anlaşmadan çekilme durumunun olacağı uyarısında bulunmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.