Rusya: ÖSO ve ABD, Deyr ez Zor’da kimyasal saldırı provokasyonu hazırlıyor

  • 11 Haziran 2018
  • 1.712 kez görüntülendi.
Rusya: ÖSO ve ABD, Deyr ez Zor’da kimyasal saldırı provokasyonu hazırlıyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve ABD’nin Suriye’nin Deyr ez Zor kentinde kimyasal saldırı provokasyonu hazırladığını söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen İgor Konaşenkov, ÖSO ve ABD Özel Operasyon Kuvvetleri’nin Deyr ez Zor’da kimyasal saldırı provokasyonu hazırlığı yaptığını belirterek ÖSO militanlarının Deyr ez Zor’daki bir köye nitrojen varilleri getirdiğini aktardı.
Yeni ‘sivillere yönelik kimyasal  saldırı’ imitasyonu için Hakl el Carfa köyüne klor dolu variller getirildiğini de söyleyen Konaşenkov, “Mizansen videosu, Batılı medya kuruluşlarında yayıldıktan sonra ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye’nin resmi tesislerine füze saldırısı düzenlemesi ve teröristlerin Fırat’ın doğu kıyısındaki hükümet güçlerine yönelik saldırısının meşru kılınması için bir gerekçe olarak kullanılacaktır” ifadelerini kullandı.
Konaşenkov, yeni provokasyon hazırlığı bilgisinin Suriye’deki üç bağımsız kanal tarafından doğrulandığını kaydetti.
Rus sözcü, Rusya Savunma Bakanlığı’nın Suriye’deki durumun istikrarsızlaştırılması için bu tür provokasyonların kullanılmasına müsaade edilemeyeceği konusunda uyarıda bulunduğunu da vurguladı.
ABD, Fransa ve İngiltere, başkent Şam kırsalındaki Doğu Guta’nın Duma ilçesinde 7 Nisan’da kimyasal saldırı düzenlendiğini iddia ederek 14 Nisan’da Suriye’nin çeşitli noktalarına füze saldırıları düzenlemişti. Kimyasal saldırı iddiaları, Duma’daki bir hastanede çekilen mizansen görüntülere dayandırılmıştı.
Suriye hükümeti, Duma’da ordunun kimyasal saldırı düzenlediği iddiaları reddetmişti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.