Rusya savunma bakanı İran cumhurbaşkanı ve savunma bakanı ile görüştü

  • 22 Şubat 2016
  • 759 kez görüntülendi.
Rusya savunma bakanı İran cumhurbaşkanı ve savunma bakanı ile görüştü
Rusya savunma bakanı Tahran’a yaptığı ziyarette İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve savunma bakanı Hüseyin Dehkan ile görüştü.

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün Tahran’da Rusya savunma bakanı Sergey Şuvikov’u kabulünde, Suriye buhranının ancak, asıl müzakere taraflarıyla ve de nihai olarak siyasi yolla ve Suriye halkının ülkelerinin geleceğine dair karar vermesine saygıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Ruhani, açıklamasında ayrıca bölgede sebatın sağlanmasına dair son gelişmeler ve Suriye’de ateşkesin sağlanmasıyla ilgili müzakere süreci konusunda Rusya savunma bakanından bilgi aldı.

Rusya savunma bakanı da, sözkonusu görüşmede, Rusya devlet başkanı Putin’in selamlarını iletirken, Suriye’de müzakere süreciyle ilgili olarak son gelişmeler hakkında Ruhani’ye bilgi verdi.

Rusya savunma bakanı Tahran’da ayrıca İran savunma bakanı Hüseyin Dehkan ile de bir görüşme yaptığı ve taraflar ikili meseleleri ele aldılar.

İran ve Rusya savunma bakanları ayrıca, iki ülke arasında savunma işbirliği anlaşmasının yürürlüğü sürecini de ele almanın yanısıra, sözkonusu görüşmede, Moskova’da bu bahar mevsiminde düzenlenmesi kararlaştırılan Moskova Güvenlik Konferansı da masaya yatırıldı.

Rusya savunma bakanı, dün ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgesel meseleleri İranlı yetkililerle görüşmek üzere İran’a gelmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.