Rusya, Suriye petrol sahalarını kontrol etmeye çalışan ABD’yi hırsızlıkla suçladı

  • 12 Kasım 2019
  • 1.227 kez görüntülendi.
Rusya, Suriye petrol sahalarını kontrol etmeye çalışan ABD’yi hırsızlıkla suçladı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “ABD’nin Suriye’nin petrol sahalarını kontrol etmeye çalışması elbette yasa dışıdır ve hırsızlığa eş değerdir.” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki askeri varlığını “ciddi tehdit” şeklinde tanımlayarak, “ABD’nin Suriye’nin petrol sahalarını kontrol etmeye çalışması hırsızlığa eş değerdir. Suriye ordusunun, ABD’nin kontrolündeki petrol sahaları da dahil tüm ülkenin kontrolünü alması için ısrar edeceğiz.” dedi.

Lavrov, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsaganyan ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

ABD’nin Suriye’deki faaliyetlerinin yasa dışı olduğunu belirten Lavrov, “ABD’nin Suriye’nin petrol sahalarını kontrol etmeye çalışması elbette yasa dışıdır ve hırsızlığa eş değerdir. Suriye krizinin çözümüne de herhangi bir katkı sağlamaz.” dedi.

Suriye’deki ABD faaliyetlerinin, halihazırdaki rahatsızlık veren durumu daha da kötüleştirdiğine dikkati çeken Lavrov, “Söz konusu faaliyetler ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Suriye ordusunun, ABD’nin kontrolündeki petrol sahaları da dahil, tüm ülkenin kontrolünü alması için ısrar edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.