Rusya, Suriye’nin Duma’da kimyasal silah kullandığını yalanladı

  • 09 Nisan 2018
  • 1.224 kez görüntülendi.
Rusya, Suriye’nin Duma’da kimyasal silah kullandığını yalanladı

Rusya, Doğu Guta’da silahlı grupların elinde tuttuğu son yer olan Duma’da Suriye ordusu tarafından kimyasal silah kullanıldığına ilişkin iddiaları yalanladı.

Sputnik’in haberine göre, Lazkiye yakınlarında yer alan Rus uzlaştırma merkezinin yöneticisi Yuriy Yevtuşenko, Suriye ordusunun Duma’da kimyasal silah kullandığına ilişkin iddialar için, “Bu bilgiyi kesin bir biçimde yalanlıyoruz” dedi.
Yevtuşenko ayrıca, silahlı grupların Duma’dan çıkmasının ardından buraya uzmanlar göndererek söz konusu iddiaların uydurma olduğunu kanıtlamaya hazır olduklarını da belirtti.
Yevtuşenko, Duma’ya Suriye ordusu tarafından klor  gazı  kullanıldığına  ilişkin iddiaları ortaya atan gruplardan birinin, kendini sivil yardım örgütü olarak tanımlayan Beyaz Miğferler olduğunu da ekleyip bu grubun, yaydıkları uydurma haberlerle bilindiğini ifade etti.
Bu arada Suriye hükümeti de ordunun Duma’da kimyasal silah kullandığı iddiasını reddetmişti. Suriye hükümet yetkilileri, Duma’daki silahlı grupların düşmek üzere olduğunu, bu nedenle yalan haberler yaydığını söylemişti.
Katolik Dünyası Ruhani Lideri Papa François de, Suriye’deki kimyasal saldırıyı kınayarak, bunun sivilleri katliam etmek için bir araç olarak kullanılmasının hiçbir izahatı olmayan bir girişim olduğu belirtti.
Yerel kaynaklar bugün sabah saatlerinde Duma kentine kimyasal saldırı düzenlendiği, saldırının ilk dakikalarında en az 150  kişinin hayatını kaybettiği, onlarca  kişinin de yaralandığını duyurdu.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Doğu Guta’nın Duma bölgesindeki çatışmaların durmasını istedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.