Rusya: Suriye’yle ilgili sabrı tükenen ABD değil biziz

  • 22 Haziran 2016
  • 1.195 kez görüntülendi.
Rusya: Suriye’yle ilgili sabrı tükenen ABD değil biziz

Suriye’deki durumla ilgili sabırlarının tükenmek üzere olduğunu belirten Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD’nin aksine tüm yükümlülükleri ve anlaşmaları yerine getirdiklerini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suriye’deki ateşkes ihlalleri karşısında Washington’ın ‘sabrının çok sınırlı olduğu’ şeklindeki açıklamasını değerlendiren Gerasimov, “Suriye’deki durumla ilgili olarak sabrı tükenen ABD’liler değil biziz. Suriye’de ateşkes ve ulusal uzlaşının sağlanması konusundaki yükümlülükleri ve anlaşmaları tamamen yerine getiriyoruz. ABD tarafı ise kontrol ettiği muhalefetle sürekli zorluklar yaşıyor” dedi.

Son 3 aydır ABD’ye IŞİD ve El Nusra hedeflerinin koordinatlarını bildirdiklerini belirten Gerasimov, “Ama ABD’li partnerler şu ana kadar nerede muhaliflerin nerede ise uluslararası terör örgütlerinden canavarların olduğuna karar veremedi” diye konuştu.

Bunun sonucunda Suriye’deki teröristlerin aktif olarak güçlerini onardığını kaydeden Genelkurmay Başkanı, “Durum yeniden kızışıyor” dedi.

Bilindiği gibi Suriye’de ateşkes, Rusya ve ABD’nin arabuluculuğuyla geçen şubat ayında sağlanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.