Rusya: Tahrir eÅŸ-Åžam, Ä°dlib’de yeni kimyasal saldırı mizanseni hazırlıyor

  • 16 Mart 2019
  • 3.714 kez görüntülendi.
Rusya: Tahrir eÅŸ-Åžam, Ä°dlib’de yeni kimyasal saldırı mizanseni hazırlıyor

Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Tahrir eÅŸ-Åžam terör örgütünün Suriye’nin Ä°dlib kentinde yeni kimyasal saldırı mizanseni için hazırlık yaptığı bilgisine ulaÅŸtıklarını söyledi.

Haftalık basın toplantısında Moskova’nın Ä°dlib’deki durumu yakından takip ettiÄŸini belirten Zaharova, (en’Nusra Cephesine baÄŸlı) Tahrir eÅŸ-Åžam’ın, Suriye hükümetini kimyasal saldırı düzenlemekle suçlamak amacıyla Beyaz MiÄŸferler’le iÅŸbirliÄŸi içinde yeni kimyasal saldırı mizanseni hazırladığına dair bilgilerin geldiÄŸini ve bunun ciddi rahatsızlık yarattığını vurguladı.
Zaharova, teröristlerin mizansende kullanılacak patlayıcı ve mühimmatları Halep, Ä°dlib, Lazkiye ve Hama’ya yığdığını kaydetti.

Ä°dlib’deki Tahrir eÅŸ-Åžam unsurlarının Suriye ordusuna yönelik provokatif saldırıları sürdürdüğünü söyleyen Zaharova, “Sene başından bu yana 460’dan fazla saldırı düzenlendi. 30 kiÅŸi hayatını kaybederken yaklaşık 100’ü de yaralandı” diye konuÅŸtu.

Önceki gün Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Hmeymim üssüne saldırı planlayan Tahrir eÅŸ-Åžam’a yönelik noktasal hava saldırısı düzenlendiÄŸini açıklamıştı.

BilindiÄŸi gibi mart 2013’de ABD ve Ä°ngiltere’nin mali yardımlarıyla Türkiye’de Beyaz MiÄŸferliler adında bir kurum kurulmuÅŸ ve bunların görev alanının da teröristlerin Suriye’de sultasında bulundurduÄŸu bölgeler olarak ilan edilmiÅŸti.

Suriye yönetimi, Beyaz MiÄŸferlileri, teröristlerin iÅŸbirlikçisi olarak suçluyor. Bu zamana kadar teröristlerin Suriye’deki cinayetlerinde Beyaz MiÄŸferliler’in rolü ve iÅŸbirliÄŸinin olduÄŸu ortaya çıkmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. YASAR USTA dedi ki:

    YUCE ALLAH SURIYE DEVLETINI VE ONA BAGLI OLAN SURIYE ORDUSUNU KORUSUN ALLAH SURIYE ORDUSUNA YARDIM ETSIN HZ MUMAMMET SALLALLAHU ALEYHI VESELLEM EFENDIMIZE TUM ETTIGI SAVASLARDA YARDIM ETTIGI GIBI AMIN ALLAH SURIYE DEVLETINI SURIYE ORDUSUNU SURIYE HALKINI KORUSUN AMIN

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.