Rusya ve Suudi Arabistan’dan OPEC anlaÅŸmasını süresiz uzatma kararı

  • 17 Haziran 2018
  • 1.830 kez görüntülendi.
Rusya ve Suudi Arabistan’dan OPEC anlaÅŸmasını süresiz uzatma kararı

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın petrol üretimini kontrol altında tutmaya yönelik Petrol Ä°hraç Eden Ãœlkeler Örgütü (OPEC) üyesi ve OPEC üyesi olmayan ülkelerle olan iÅŸbirliÄŸi anlaÅŸmasını süresiz olarak uzatmayı destekleme kararı aldığını söyledi.

Gazetecilere konuÅŸan Novak, FIFA 2018 Dünya Kupası kapsamında Rusya ile Suudi Arabistan arasında PerÅŸembe günü yapılan maç için Moskova’da bulunan Prens Selman ile Putin arasında tarihi bir karar alındığını ifade etti.
Novak “Putin ve Prens Selman ülkelerimiz arasındaki OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler  iÅŸbirliÄŸi anlaÅŸmasını süresiz olarak uzatmayı destekleme kararı aldı” ifadesini kullandı.
Konunun Avusturya’nın baÅŸkenti Viyana’da 23 Haziran’da ele alınmasının planlandığını belirten Novak “AnlaÅŸmaya dahli olan taraflar da iÅŸbirliÄŸini uzatmaya yönelik rızalarını önceden bildirmiÅŸlerdi” dedi.
Novak, uzatılan anlaÅŸmada belirli bir petrol üretim hacminin olmayacağını da belirtip, “AnlaÅŸma muhtemelen taraflara gerekli olması halinde petrol üretim hacmini deÄŸiÅŸtirme yönünde karar verme olanağı tanıyacak” açıklamasını yaptı.
Novak, Rusya ile Suudi Arabistan’ın anlaÅŸmadaki diÄŸer taraflara yılın üçüncü çeyreÄŸinde üretimi günde 1.5 milyon varile çıkarma teklifinde bulunacağını da vurguladı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.