Rusya’dan Amerika’ya Tepki

  • 15 Ocak 2015
  • 833 kez görüntülendi.
Rusya’dan Amerika’ya Tepki

Rusya savunma bakanlığı sosyal komite başkanı İgor Kurutçenko, Amerika’nın Rusya’yı parçalamak istediği ve bu yönde ciddi çabalar içinde olduğunu bidirdi. Rus yetkili, Rus kanallarından T.V.C’ya katıldığı bir programda, Amerika’nın Rusya’yı 9 veya 10 parçaya bölmeye çalıştığını söyledi. Rus yetkili, Amerika’nın bu siyasetiyle batıya yakın partiler ve şahsiyetlerin iktidarda olmasını istediği ve bu şekilde Amerikan siyasetlerini uygulamaya koyma hedefinde olduğunu bildirdi.

Bu arada Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Savunma Bakanlığı’nın bu yıl Kırım, Kaliningrad Bölgesi ve Kuzey Kutbu’ndaki ordu birlikleri üzerinde odaklanacağını açıkladı.
Gerasimov, “Savunma Bakanlığı, 2015 yılında, büyük ölçüde Silahlı Kuvvetler’in savaş yeteneklerini geliştirmeye ve askeri planlara uygun olarak personel sayısını artırmaya odaklanacak. Kırım, Kaliningrad Bölgesi ve Arktik’teki ordu birliklerine özel dikkat ayıracak” dedi.
Amerikalıların Füze Kalkanı’nı konuşlandırması, “küresel darbe” konseptini geliştirmesi ve uzaya silah yerleştirme planları, Rusya Federasyonu için dış askeri tehdit olarak gösterildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.