S. Arabistan, 7 yıl ard arda Suriye halkını hac merasiminden mahrum bıraktı

  • 23 Haziran 2018
  • 2.034 kez görüntülendi.
S. Arabistan, 7 yıl ard arda Suriye halkını hac merasiminden mahrum bıraktı

Suriye Vakıflar Bakanlığı, Arabistan’ın 7 yıl peşpeşe Suriye vatandaşlarını hac ziyaretinden mahrum etme kararı aldığını bildirdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapana Suriye Vakıflar Bakanlığı, Suudi rejimi yetkililerini bu karardan dolayı eleştirerek, Arabistan yetkililerinin siyasi kararlarından ötürü Suriye halkının bu yıl da Hac vecibesinden mahrum kaldıklarını bildirdi.

Suriye Vakıflar Bakanlığı, İslami İşbirliği Teşkilatı ve Arabistan Hac bakanlığından, Suriyeli müslümanların da bu yılki hac vecibesini yerine getirmeleri için gerekli zeminin hazırlanmasını istedi.

Öte yandan, Katarlı Müslümanların da hac ve umreye gitmesinin engellendiği bildirilmekte.

Katar Vakıflar ve İslam İşleri Bakanlığı konuyla ilgili yayınladığı bildiride Arabistan yöneticilerinin, Katarlı Müslümanların hac merasimine katılmasına engel olmalarını kınadılar.

Katar İnsan Hakları Ulusal Komitesi Başkanı Ali bin Smaikh El-Merri, bazı Arap ülkelerinin ülkesine yönelik ablukasının Katar Hükümeti’ne etkisinin “sıfır” olmasına rağmen, Katar halkının hac ve umre gibi en temel ibadet haklarının engellendiğini belirtti.

Bu ülkelerin uluslararası topluma yanıltıcı bilgiler sunduğunu belirten Ali bin Smaikh El-Merri, şunları kaydetti:

“Ablukanın üzerinden geçen bir yılın ardından hükümetimize hiçbir şey olmadı. Ablukanın hükümetimize ekonomik olarak etkisinin sıfır olduğunu görüyoruz. Fakat bu ablukanın insanlara ve insan haklarına etkilerine bakınca pek çok ihlalin yapıldığını görüyoruz. Abluka sosyal hayatı derinden etkiledi.”

El-Merri, ablukanın Katar aile yapısına ve sosyal hayata etkisinin büyük olduğunun ve Katarlıların insan hakları ihlallerine maruz kaldığının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.