S. Arabistan ve İslami İran Hac sözleşmesi imzaladı

  • 09 Aralık 2019
  • 765 kez görüntülendi.
S. Arabistan ve İslami İran Hac sözleşmesi imzaladı

2020 Hac ziyareti sözleşmesi İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı ve S. Arabistan Hac ve Umre Bakanı tarafından imzalandı.

S. Arabistan’da bulunan İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Alirıza Reşidian, Pazar günü sözleşmeyi imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, S. Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten’le görüşmesinde İranlı hacıların izzet, keramet, huzur ve güvenliğinin korunmasına vurgu yapıldığını belirtti.

Reşidian Suudi Bakan’la ikili koordinasyon ve teamülü geliştirmek ve böylece hacılara ulaştırma ve iskan başta olmak üzere çeşitli alanlarda daha nitelikli hizmet sunmak ve gerekli destekleri sağlamak gibi konuları da ele aldıklarını ifade etti.

Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Reşidian ayrıca geçmiş yıllarda Medine’de İranlı hacıların yaşadığı sıkıntılara işaretle, S. Arabistan Hac ve Ziyaret Bakanı’na İranlı yatırımcıların Medine’de uygun hotellerin inşaatında yatırım yapmaya hazır olduklarını ilettiğini kaydetti.

Mina şehitlerinin hakları da gündeme getirildiğini ifade eden Reşidian, Suudi Bakan’dan söz konusu şehitlerin haklarının takipçisi olma sürecine ivme kazandırmasını istediğini belirtti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.