Saad Hariri: ABD’nin İran aleyhindeki yaptırımları Ortadoğu’da istenmeyen sonuçlara yol açar

  • 14 Aralık 2018
  • 1.385 kez görüntülendi.
Saad Hariri: ABD’nin İran aleyhindeki yaptırımları Ortadoğu’da istenmeyen sonuçlara yol açar

Lübnan başbakanı Saad Hariri, Amerika’nın İran’a karşı tek yanlı yaptırımlarının Ortadoğu bölgesinde istenmeyen sonuçlara yol açacağı uyarısında bulundu.

İRNA’nın haberine göre, Saad Hariri, Londra “چتم هاوس” Chatham House düşünce merkezinde yaptığı konuşmada, Amerika’nın İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çıkması ve İran’a yönelik yaptırımları arttırmasına temasla, ”Amerika’nın yaptırımları arttırması İran ve Lübnan arasında ticari ilişkilerin yavaşlamasına neden oldu’ dedi.

Lübnan başbakanı, bölgede barışın tesisinin zaruri olduğunu belirterek, kendilerini barışın savunucusu olan ama gerçekte barışı ve güvenliği bozanları da sert dille eleştirdi.

Saad Hariri, terör rejimi İsrail, Lübnan sınırlarında tüneller bulduklarına dair iddialarının inandırıcılığının olmadığını zira bu rejimin bizzat işgalci ve katil bir rejim olduğunu ve her gün Lübnan hava sahasını çiğnediğini ve hala da Lübnan topraklarının bir bölümünün bu rejimin işgalinde bulunduğunu söyledi.

Hariri, terör rejimi İsrail’in BM güvenlik konseyinin 1701 sayılı bildirisine göre Lübnan topraklarına yönelik her türlü saldırıdan el çekmesi gerektiğini ama son 1 ayda Lübnan’a yönelik en az 150 saldırı düzenlediğini söyledi.

Lübnan başbakanı, terör rejimi İsrail’in barışçı olmadığını aksine terör üzerine kurulu olduğunu belirterek, bu rejimin Lübnan’la savaşacak güçte olmadığının da altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.