Said Celili: Amerikalılar hata yaparsa, ABD ordusunun sonu IŞİD gibi olacak

  • 13 Nisan 2019
  • 1.244 kez görüntülendi.
Said Celili: Amerikalılar hata yaparsa, ABD ordusunun sonu IŞİD gibi olacak

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei’nin Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Temsilcisi Said Celili, ABD’nin Devrim Muhafızları’na karşı kararına işaretle, “Amerikalılar bir hata yaparlarsa, bu ülkenin Batı Asya’daki askeri güçleri CENTCOM’u IŞİD’in kaderi bekleyecek.” diye konuştu.

Dün İran Kanal 2 televizyonunda özel diyalog yayınında konuşan Celili, İran’ın terörizm kurbanlarından olduğunu ifade ederek, terör örgütü Halkın Münafıkları’nın İran’da 17 binden fazla vatandaş ve yetkiliyi şehit ederken Amerikalılar tarafından desteklendiğini kaydetti.

ABD’nin dünya insanlarına karşı cinayetlerine dikkat çeken Celili, “Hiroşima’yı bombalaması, Vietnam savaşı, Siyonist rejime desteği, Irak ve Afganistan’a saldırması ve IŞİD’i türetmesi, ABD’nin terör eylemlerinin birer örneğidir.” diye açıklamalarda bulundu.

Amerikalılar’ın geçen 40 senede İran’dan ağır yenilgiler aldıkları için İran halkı ve Devrim Muhafızları’ndan öfke duyduklarına değinen İslam İnkılabı Rehberi Temsilcisi, Trump’ın 15 komşu ülkesi olan ve büyük insani güç ve imkanlara sahip olan İran gibi bir ülkeye yeniden yaptırım uygulamasının aptal bir iş olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.