Said Celili: Bütün baskılara rağmen İran’ın dünyadaki gücü eşsizdir

  • 07 Haziran 2015
  • 892 kez görüntülendi.
Said Celili: Bütün baskılara rağmen İran’ın dünyadaki gücü eşsizdir

İran İslam inkılabı rehberinin İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi’ndeki temsilcisi Said Celili, İran’ın düşmanları ve bütün baskılara rağmen İran’ın dünyadaki gücünün eşsiz olduğunu söyledi.

Celili, dün Meşhet kentinde Cuma namazı hutbesinden önce cemaate hitaben yaptığı konuşmada, İran’ın düşmanların bütün baskıları karşısında direndiğini hatırlatarak, İran’ın bu şekilde hedefleri doğrultusunda ilerlediğini ve bütün alanlarda önemli başarılar ve kazanımlar elde ettiğini söyledi.

Celili, İran İslam inkılabı rehberinin Amerika’nın siyasetlerine güvenilmeyeceğini bildirdiği açıklamasına da temasla, Amerika’ya itimat eden çok sayıda ülkenin bugün yanlış yaptıklarının farkına vardıklarını ve onun sonucunu da gördüklerini söyledi.

Celili, Amerika ve siyonist rejim İsrail’in İslam düşmanlığı ve karşıtlığı çerçevesinde IŞİD gibi terörist ve sapık dini akımları oluşturduklarını belirterek bu yolla İslam ümmetinin mücadelesini ve direnişini saptırmayı hedeflediklerini söyledi.

İran İslam nizamının maslahatlarını belirleme kurumu üyesi Celili, İran milletinin çok çeşitli özelliklere sahip düşmanları karşısında yek vücut olarak durduğunu ve İslam nizamını düşmanlara karşı koruma konusunda taviz vermediğini ve vermeyeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.