Salah Berdevil Mısır’ı Kınadı…

  • 03 Ocak 2015
  • 704 kez görüntülendi.
Salah Berdevil Mısır’ı Kınadı…

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Filistinli gencin Mısırlı askerler tarafından öldürülmesi olayının çok tehlikeli bir gelişme olarak niteledi.

Hamas’ın liderlerinden Salah Berdevil yaptığı açıklamada Mısır askerlerinin bu girişimini kınayarak, bu girişimin, Mısır medyasının kışkırtıcı yayınlarının bir sonucu olduğunu ve olumsuz sonuçlar doğurabileceğini bildirdi.

Berdevil, Filistinlilerin içinde bulunduğu korkunç ortam karşısında vicdanların uyanması gerektiğini bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra daha önce, Gazze’nin güneyindeki Rafah bölgesinde sınırın doğusunda Filistinli bir gencin Mısır askerleri tarafından vurularak öldürüldüğünü bildirmişti.

Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgilerde Filistinli gencin, sınırın Filistin tarafında olduğu sırada ve Mısır askerlerinin attığı gerçek mermilerle sırtından vurularak öldürüldüğüne dikkat çektiler. Bu durum Mısır askerlerinin saldırılarına gerekçe oluşturacak herhangi bir risk, çatışma hali ve sınırdan Mısır tarafına geçişe kalkışma gibi herhangi bir ihtimalin söz konusu olmadığını gösteriyor.

Mısır askerleri söz konusu Filistinli gencin silah kaçakçılığında bulunduğunu iddia etmiş ancak bu iddia HAMAS tarafından yalanlanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.