Salih El-Aruri Başkanlığındaki Hamas Heyeti Kahire’ye Gitti ​

  • 17 Nisan 2018
  • 1.791 kez görüntülendi.
Salih El-Aruri Başkanlığındaki Hamas Heyeti Kahire’ye Gitti ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden oluşan bir heyet bugün (17 Nisan Salı) Mısırlı yetkililerle görüşmek üzere Kahire’ye gitti.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri’nin heyete başkanlık ettiğini ve heyette Siyasi Birim üyeleri Musa Ebu Merzuk, Halil El-Hayye ve Hüsam Bedran’ın yer aldığını söyledi.

Burhum, Hamas heyetinin Kahire’de Mısırlı yetkililerle ikili ilişkilerin geliştirilmesini, Filistin ile ilgili konuları, Filistin davasını tehlikelerden korumanın ve Filistin halkının haklı taleplerini gerçekleştirmenin yollarını, Gazze halkının çektiği sıkıntıları hafifletmeyi görüşeceğini ifade etti.

Hamas liderlerinden Hüsam Bedran da sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında yaptığı açıklamada, “Filistin davasıyla ilgili çeşitli konuları Mısır tarafıyla görüşmek için Kahire’ye gidiyoruz” dedi.

Bütün girişimlerinde önceliğin Filistin halkının çıkarları olduğunu bildiren Bedran, tek karar sahibinin Filistin halkı olduğunu ve hiç kimsenin Filistin halkının vasisi olmadığını vurguladı.

Bedran, Filistin halkının siyasi liderlerini seçme ve işgale karşı direniş metodunu belirleme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Hamas’ın uzlaşı konusundaki tavrının değişmediğini belirten Bedran, uzlaşının tüm anlaşmaların ve özellikle 2011’deki ve sonraki anlaşmaların uygulanması demek olduğunu ifade etti.

Bedran, uzlaşının önündeki en büyük engelin Filistin Yönetimi’nin uzlaşı yönünde siyasi kararının olmaması ve tek adam zihniyetiyle hareket etmesi olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.