Salih el-Semad: Yemen düşmanlarını füzelerimizle hedef alacağız

  • 03 Nisan 2018
  • 914 kez görüntülendi.
Salih el-Semad: Yemen düşmanlarını füzelerimizle hedef alacağız

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Salih el-Semad, “Birliklerimizin füze gücüne önem veriyoruz ve her yere Yemen düşmanlarını füzelerimizle hedef alacağımızı ilan ediyorum” dedi.

Askeri eğitimi başarıyla geçen güvenlik güçleri için düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Semad şunları kaydetti : Güvenlik güçleri ülkede hayati bir rol oynamaktadır. Dolayısıyla şimdiki çok hassas durumda bu güçlerin görevlerine daha fazla dikkat edilmelidir. Bildiğiniz gibi, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi birkaç gün önce Sana’dan ayrıldı. Bu konu Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırılarının daha önce rastlanmamış bir şekilde artmasıyla eş zamanlıydı. Bunun için böyle zorluğa hazırlıklı olmalıyız.

“BM temsilcilerinin Yemen’e yaptıkları her ziyaretten sonra ülkemize yönelik saldırılar da yoğunlaşıyor” diyen Salih el-Semad, şöyle devam etti: Yemen halkının direnişi onları rahatsız ediyor. Güvenlik Konseyi vicdan sahibi olmadığı için Yemen halkının iradesine saygı duymuyor. Şu anda Amerika, Güvenlik Konseyi’ni yönetmektedir.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Güvenlik Konseyi, Yemen güçlerinin Riyad’a fırlattığı füze eylemini kınadı; Sanki halkımıza atılan yüz binlerce füze Zemzem suyu gibi! Bu füzeler ABD, İngiltere, İsrail ve Fransa ve dünyanın diğer ülkelerinin yapımı olduğu için uluslararası platformlarda bununla ilgili hiçbir şey duymadık. Çünkü onlar bu füze saldırıları kınamıyorlar. Her ülkeden silah almaya hazırız ve eriştiğimiz her yeri hedef alacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.