Salihi: Amano’nun askeri merkezlerin ziyareti için talebi olmadı

  • 29 Ekim 2017
  • 1.062 kez görüntülendi.
Salihi: Amano’nun askeri merkezlerin ziyareti için talebi olmadı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ile UAEA Genel Müdürü Amano Tahran’da bir araya geldiler. Salihi, Amano’nun İran’ın askeri merkezlerinin ziyarete açılması bağlamında herhangi bir talebi gündeme getirmediğini ifade etti.

Yukia Amano ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, görüşmede İran’ın askeri merkezlerinin ziyaret edilmesi konusunun ele alınmadığını, nükleer anlaşma, ek protokol ve kapsamlı anlaşmada askeri merkezlerin ziyaret edilmesi diye bir şeyin olmadığını belirtti.

Salihi, İran’ın nükleer anlaşmayı önemli görerek, korunmasını istediğine işaretle, nükleer anlaşmanın bozulması halinde İran’ın 4 gün zarfında Fordu’da yüzde 20 oranında zenginleştirme faaliyetine başlayabileceğini ve bir buçuk yılda da 100 bin SWU ( Separation work unit) zenginleştirme yapabileceğini vurguladı.

Amano da basın toplantısında, bir kez daha İran’ın nükleer anlaşmayla ilgili yükümlülüklerini yerine getirdiğine işaretle, tüm tarafların anlaşmaya bağlı kalmalarını istedi.

Amano basın toplantısında şöyle konuştu “İran, nükleer anlaşma kapsamına giren tüm taahhütlerini yerine getirmiştir. Kanunlara bağlı kalmak Ajans için son derece önemlidir ve ben bu konuya vurgu yapmak istiyorum. Bu süreç aynı şekilde devam edecek”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.