Salihi: Arak tesislerini yeniden tasarlama belgesi, hukuki açıdan çok güçlü

  • 20 Kasım 2015
  • 752 kez görüntülendi.
Salihi: Arak tesislerini yeniden tasarlama belgesi, hukuki açıdan çok güçlü

İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK başkanı, Arak tesislerini yeniden tasarım belgesinin İran, 5+1 ve de AB temsilcisi tarafından imzalanması nedeni ile, hukuki açıdan çok güçlü olduğunu belirtti.
İRİB’in bildirdiğine göre dün akşam İran TV 1. kanal ana haber bülteninin İAEK başkanı Ali Ekber Salihi ile gerçekleştirdiği telefon bağlantısında, İAEK başkanı reaktör kalbinin dışarı çıkartılması bağlamında ilk adımda 5+1, AB ve İran dışişleri bakanı tarafından resmi bir anlaşmanın imzalanması gerektiğine işaretle, bu işin dün gerçekleştiğini belirterek, anlaşma metninin her iki tarafça onayladığını ifade etti.
Arak reaktörü kalbinin dışarı çıkartılması için ikinci adımın, UAEA genel müdürü Yukio Amano’nun 3 aralık tarihinde yönetim kuruluna raporu olduğunu belirten Salihi, bu rapora göre İran nükleer dosyasının kapatılması gerektiğini söyledi.
Salihi Arak tesislerini yeniden tasarlanması ile ilgili belgenin itibar derecesi ile ilgili olarak da uluslararası belgelerde en geçerli olanlarının devletler tarafından imzalananlar olduğunu, bu yüzden söz konusu belgenin çok güçlü olduğunu söyledi.
İAEK başkanı söz konusu belgenin bir bildiri halini alıp almaması ile ilgili soruya verdiği cevapta, ilk önce PDM konusunun 3 Aralık tarihinde kapatılması gerektiğini ifade ederek, “Bu bizim temel şartımızdır ve İslam inkılabı rehberi de bu konuyu vurguladılar, ayrıca bu belgenin bağlayıcı olması da garanti edilmelidir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.