Salihi: İran Halkı, Nükleer Sorunun Üstesinden Geleceğimizden Emin Olsun…

  • 12 Şubat 2015
  • 650 kez görüntülendi.
Salihi: İran Halkı, Nükleer Sorunun Üstesinden Geleceğimizden Emin Olsun…

11 Şubat yürüyüşlerine katılan İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, yürüyüşlere katılan İran halkına övgüler yağdırarak, “36 yıldır İran halkı, 11 Şubat’ta bir araya gelerek, İslam İnkılabına desteklerini vurguluyorlar. İran İslam Devrimi, halkın aşkı, aklı ve hikmetiyle üremiştir ve eğer bunlar olmasaydı, İran İslam Devrimi de olmazdı. Yabancı kuruluşların kötüleme ve İranofobi çalışamalarına rağmen, İran halkı daha da fazla İslam Devrimi’ne destek veriyor ve bu katılımları ile bu konuyu açık bir şekilde gösteriyorlar” dedi.

Salihi açıklamasının devamında ise nükleer mzüakerelerin Mart ayına kadar sonuçlanacağı iddiaları hakkında ise, “Müzakereler çok zor bir aşamaya ulaşmıştır ve İran nükleer müzakere takımındaki İran Atom Enerjisi Kurumu çalışanları, müzakereleri teknik ve hukuksal açılardan inceliyorlar. İran halkı, müzakere timinin haklarını savunacaklarından emin olsunlar. Müzakerelerin zorluğu, teknik ve hukusal sorunlardan dolayıdır. Bu neden ile İran halkı, müzakere takımındaki İran Atom Enerjisi Kurumu çalışanlarının isimsiz askerler gibi çalışmalarına devam ettiklerini, müzakere yükünün bu çalışanların olduğunu ve mantık ve teknik bilgiler ile karşı tarafın hırsı karşısında duracaklarını bilmelilerdir” dedi.

Belirlenen süre içerisinde anlaşmaya varılıp, varılamayacağı hakında ise Salihi, “Belirlenen süre içerisinde anlaşmaya varılmasına umutluyuz. Tabi bu konuda tahmin yürütmek çok zor. Bilgilerin toplanması ve incelenmesi ile, anlaşmaya varılmaktan başka bir yol olmadığını görüyoruz. Hiçbir başka yol yoktur ve karşı taraf için de başka hiçbir yol uygun olmayacaktır” dedi.

Salihi açıklmasanın sonunda ise “İran İslam Cumhuriyeti, çok güçlü ve kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir ve liderimiz, Ayetullah Hamaney’de geçtiğimiz günlerde İran’ın bu konudaki tutumunu açık bir şekilde belirtmişlerdir. İran, izzetli bir şekilde müzakereleri takip ediyor. Bu neden ile de hiçkimse 36 yıl tüm sorunlara katlanan bir ülkenin teslim olacağını düşünmesin. İran halkı, bu sorunun üstesinden de geleceğimizden emin olsunlar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.