Salihi: İran iki nükleer santral daha inşa edecek

  • 18 Temmuz 2016
  • 818 kez görüntülendi.
Salihi: İran iki nükleer santral daha inşa edecek

İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Ali Ekber Salihi, İran’ın güneyinde yer alan Buşehr’de bu yıl sonuna kadar Rusya tarafından iki yeni nükleer santralın yapımı için temel atılacağını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Ali Ekber Salihi, dün İran’ın nükleer enerji santralleriyle ilgili programları konusunda yaptığı açıklamada; önümüzdeki 7 ay içinde iki yeni nükleer enerji santralının temelinin Rusya tarafından Buşehr’de atılacağını bildirdi.

Salihi, İran’ın Bulgaristan’dan kullanılmış reaktör satın alımı konusuna da temas ederek; ”Bulgarların ülkelerinde Rusya kanalıyla iki nükleer santral yapmaları kararlaştırılmıştı ama işin ortasında bu projeyi mali sıkıntılar sebebiyle durdurdular ve bundan dolayı da Bulgar yetkililer, yeni ve kullanılmamış bazı teçhizatları İran’a uygun fiyattan satmak istemekteler ve İran da konuyu incelemektedir’ dedi.

Salihi, İran’da Avrupa ülkelerinin yardımıyla nükleer hastanenin yapılacağını belirterek; ‘bununla ilgili kredi vesair aşamalarının tamamlandığını ve yakın bir zamanda projenin başlayacağını’ söyledi.

İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı, bu hastanenin Batı Asya’da kendine özel olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.