Salihi: İran ve Irak, derin bağlara sahip iki kardeş ülke

  • 21 Nisan 2018
  • 1.240 kez görüntülendi.
Salihi: İran ve Irak, derin bağlara sahip iki kardeş ülke

İran Kültür ve Turizm Bakanı, Irak Ehli-Sünnet Vakıfları Bakanı ile yaptığı görüşmede; Irak’ın İran için sadece bir komşu ülkeden ibaret olmadığını, İslam öncesi ve sonrası derin bağlara sahip iki kardeş ülke olduğunu dile getirerek; Aslında İran ve Irak bir kökün iki dalıdır dedi.

İran Kültür ve Turizm Bakanı Seyid Abbas Salihi, Irak Milli müzesini yaptığım incelemede; birçok ortak tarihe ve İran-Irak milletinin ortak bir köke sahip olduğunu gözlemledim.

Salifi; İslam dünyasının düşmanları, Ortadoğu için planlar yaptıkları, uluslara ve İslam ülkeleri aleyhine büyük plan ve proje hazırladıklarını söyledi.

İran Kültür ve Turizm Bakanı, 40’lı yıllarda ortaya çıkan Siyonist İsrail Rejimini ve son 10 yılda türeyen tekfirci teröristlerini, çıkardıkları fitne ve mezhep ayrımcılıklarıyla planın gözle görülür bir örneği olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Irak’ta çok geniş kapsamlı projeler yaparak burayı fitnenin merkezi haline getirmek istediler. Ancak halkın, din ve mezhep alimlerinin ve siyasi liderlerin akıllı bilinçli hareket etmesi, tüm plan ve projeleri etkisiz hale getirdi.

Salihi; Irak’ın Milli işbirliği diğer İslam ülkeleri ve dünya Müslümanları için örnek teşkil edebilir. Irak’ın elde ettiği tecrübe hem direniş ve askeri mücadele ve hem kültürel alanda verilen mücadele iledir. Entelektüel çabaları sayesinde aşırıcı düşünceleri yetiştiren kökleri ile mücadele ederek bu düşüncenin yayılmasının önüne geçtiler dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı, İran İslam Ümmeti için bütünleyici bir bakış ve sempatiyle hareket etmektedir. Irak ve İran, mezhepler arası her türlü bütünleyici kültürel çalışmalarını ve fitneye karşı mücadele deneyimlerini birbirine sunmaya ve İran’ın Irak Ehli-Sünnet Vakıfları Bakanlığının genel olarak elde ettiği tecrübeleri kullanmaya hazır olduğunu söyledi. Bu çalışmaların İslam dünyasında değişime yol açacağını umduğunu dile getirdi.

Irak Ehli-Sünnet Vakıfları Başkanı Allame Şeyh Abdullatif El-Hemim de, Siyonist rejimin planları ve fitne projeleri, İslam ülkelerini yok edip ortadan kaldırmak içindir. Ancak biz bunun karşısında duracağız dedi.

Düşmanın çıkardığı mezhep fitnelerinin bilincindeyiz. Siyonist İsrail Rejiminin amacı İslam ülkelerini güçsüz kılmak ve bölge ülkelerine hakim olmaktır. Irak ve Suriye’deki yaşanan son krizler tüm Arap ve İslam ülkelerini tehdit etmektedir. Bilinçli bir vahdet anlayışıyla ülkelerimizi bu tehlikeden kurtarmalıyız.

Şeyh Abdullatif, mezhep fitnelerine karşı yaptıkları çalışmalara da değinerek; bu düzenlemelerde eğitim kaynakları, dini okullar ve cami imamlarının da çok büyük katkısı olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.