Salihi: İran’ın nükleer sanayisi geçmişe göre daha iyi ilerliyor

  • 01 Ağustos 2017
  • 1.077 kez görüntülendi.
Salihi: İran’ın nükleer sanayisi geçmişe göre daha iyi ilerliyor

İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Ali Ekber Salihi, İran İslam Cumhuriyetinin nükleer sürecin iyi bir ilerleme aşamasında olduğunu söyledi.

Ali Ekber Salihi, Tahran’da İran Radyo Televizyon Fakültesi’nde ”Diğer bir tecrübe, İran ve 5+1 grubu arasındaki müzakereler sürecinden rapor” adlı kitabının tanıtımı töreninde yaptığı açıklamada, İran’ın 5+1 grubu ile müzakereleri dünya genelinde yankılanmasının başlıca sebebinin planlı olması ve iyi bir idarecilikle yönetilmesi olduğunu söyledi.

Salihi, İran milletini güçlü ve bu gücün ise tedbir ve uyanıklıkla içiçe olduğunu kaydederek; ”İran, müzakerelerde bir şey kaybetmedi aksine, yeni reaktörler yaptı ve Erak reaktörü modernleşiyor ve santrifüjler de çalışıyor” dedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü Behruz Kemalvendi de, sözkonusu törenin kulisinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ”Kazakistan’dan 950 ton sarı kek alım işinin takip edildiğini” belirterek,  İngiltere’nin bu alıma karşı çıktığını ve Viyana’da Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP)  ortak komisyon oturumu kulisinde bu konu hakkında da görüş alış verişinin olduğunu söyledi.

Kemalvendi, İran’ın güneyinde yer alan Buşehr nükleer santralın 2 ve 3. ünitelerinin yapım sürecinin de ilerlediğini belirterek, ”Bu süreç, daha önce belirlenen programdaki takvimden  9 ay daha  ilerdedir” dedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü, Erak reaktörünün tasarımının yeniden yapımına da işaretle, ‘bununla ilgili ilk aşamanın tamamlandığını ve çalışmaların çok iyi bir şekilde ilerlediğini” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.