Salihi: Sadece atom bombasının üretilmesi konusundaki kısıtlamaları kabul ettik

  • 11 Ekim 2015
  • 783 kez görüntülendi.
Salihi: Sadece atom bombasının üretilmesi konusundaki kısıtlamaları kabul ettik

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salehi, İslami Şura Meclisi açık oturumunda düzenlenen Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Nükleer Müzakereler’in mantık, bilimsel araştırma ve titizlikle yapıldığını belirten Salehi Arak Reaktörü’nde 20 ton ağır su ihracatı yaptığını bildirdi.

Kendisinin hiçbir zaman benliğe ve bencilliğe kapılmadığını dile getiren Salehi, şimdiye kadar bütün yaptıklarının ve faaliyetlerinin Allah rızası için olduğunun altını çizdi.

Nükleer Mesele’de ne hızın yavaşladığı ve ne durdurulmanın söz konusu olmadığına işaret eden Salehi “Ağır su, araştırmalar ve zenginleştirme işi devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Amerika’nın ağır su, zenginleştirme ve Fordu Tesisleri’nin ortadan kaldırılmasını istediğini vurgulayan Salehi, Allah’ın yardımıyla bütün bunların faaliyetlerinin sürdürüleceğini belirtti.

Batı ile Amerika’nın İran’ın Nükleer Programı bir kenara bırakıp durdurmasını istediğine değinen Salehi “Biz istediğimizi yaptık. Hem halkın gururunu ve hem Nükleer Program’ın devam etmesini sağlayabilecek müzakereler yürütmeliydik. Bu müzakereler iktidar ve gururla yapıldı” diye ifade etti.

Nükleer Müzakereler’de İran’ın üstün konumda olduğunu ve sadece atom bombasının üretilebildiğine dair kısıtlamaları kabul ettiğini ve aslında İran’ın İmam Hamaney’in fetvası doğrultusunda atom bombası peşinde olmadığını vurguladı.

Zenginleştirme, araştırma ve geliştirmenin devam edeceğini dile getiren Salehi, İran’ın zenginleştirilmiş uranyum ve ağır su ihracatçısı olacağını ve İnkılap Rehberi’nin dirayetiyle buralara gelindiğini aktardı.

Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın İran halkı için gurur kaynağı olduğunu da dile getiren Salehi, KOEP vasıtasıyla milli menfaatler ve egemenliğinin korunacağının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.