Sami Hatır: Hamas Stratejik Tercih Olarak Gördüğü Uzlaşıya Bağlı Kalmıştır…

  • 06 Ocak 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Sami Hatır: Hamas Stratejik Tercih Olarak Gördüğü Uzlaşıya Bağlı Kalmıştır…

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Sami Hatır, Fetih Hareketi’nin ve Filistin Yönetimi’nin üzerinde anlaşma sağlanan maddeleri uygulamada samimi ve gerçek bir irade ortaya koymaması nedeniyle uzlaşının askıda olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi’nin Kahire ve Tahran’la ilişkilerinde Filistin halkına ve davasına hizmet edecek şekilde değişiklik olmasını ümit ettiğini belirten Hatır, bugün (6 Ocak Salı) yaptığı açıklamada, uzlaşının Hamas’ın stratejik tercihi olduğunu bir kez daha yineledi.

Uzlaşı sürecinde henüz yeni bir gelişme olmadığını ve kendilerinin ilkesel olarak uzlaşıya bağlı olduklarını ifade eden Hatır, uzlaşının asıl olduğunu ve Hamas’ın uzlaşının gerçekleşmesi için elinden geleni yaptığını, fakat Hamas’ın tek taraflı çabalarının uzlaşının gerçekleşmesi için yeterli olmadığını kaydetti.

Mısır ile ilişkilerin Kahire’nin elinde olduğuna dikkat çeken Hatır, Filistin direnişinin ve Gazze Şeridi’nin hiçbir gün Mısır’ın güvenliği için tehdit teşkil etmediğini söyledi. Hatır, İran’ın Suriye konusundaki tavrı nedeniyle Hamas ile ilişkilerini azalttığını bildirerek, Meşal’in Tahran ziyareti için henüz herhangi bir tarih belirlenmediğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.