Sana’da Kontrol Tamamen Ele Geçirildi

  • 05 Aralık 2017
  • 896 kez görüntülendi.
Sana’da Kontrol Tamamen Ele Geçirildi

Yemen Ordusu: Sana tamamen bizim kontrolümüz altındadır/Salih hata yaptı/ Birleşik Arap Emirlikleri çok daha fazla sürpriz saldırılara hazır olsun.

Ensarullah’a bağlı Yemen Ordu Sözcüsü, Ali Abdullah Salih’i şiddetle eleştirerek, ordu kuvvetlerinin Sana’da kontrolü tamamen ele geçirdiğini söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Eşref Lokman, El-Meyadin haber kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Cumartesi günü Sana’da yaşanan olaylar sadece, Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in denklemlerden ve işgalcilerle koalisyonundan çıktığını gösteren basit gelişmelerdi.

Kongre Partisinin büyük bir kısmı, bu partinin liderinin yaptığı hatayı anladı. Salih bu yaptıklarıyla geçmişini mahvetti.

Sana’nın tamamı bizim kontrolümüzdedir ve güvenlik durumu istikrarlı ve sakindir.’

Lokman, Birleşik Arap Emirliklerine karşı tutumun daha da şiddet kazanacağı yeni bir aşamadan bahsetti ve bu konu hakkında şu ifadelerde bulundu: ‘Birleşik Arap Emirlikleri artık tamamen güvensizdir. Yemen Silahlı Kuvvetlerinin birçok Kruz füzesi vardır ve daha birçok sürpriz gelişme yoldadır. Yemen Silahlı Kuvvetleri, daha fazla Kruz füzesi yapma gücüne sahiptir.

Her ne kadar Birleşik Arap Emirlikleri inkar etse de Yemen Kuvvetleri Pazar günü Abu Dabi’deki nükleer tesislere Kruz füzesi fırlattı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.