Sarı yeleklilerin Almanya’da protesto eylemi

  • 17 Aralık 2018
  • 1.660 kez görüntülendi.
Sarı yeleklilerin Almanya’da protesto eylemi

Fransız sarı yeleklilerden sonra Alman sarı yelekliler de Fransız sarı yeleklilerle dayanışma çerçevesinde Almanya’nın Münih kentinde protesto eylemi düzenledi.

Alman meydasında çıkar habere göre onlarca sarı yelekli Pazar günü Münih kentinde Almanya’nın sol partilerinin Fransız sarı yeleklilerle dayanışma doğrultusunda yaptıkları çağrı ile düzenledikleri protesto eylemine katıldı.

Almanya’nın Münih kentinde protesto eylemi, Almanya Başbakanı Angela Merkel iki gün onca Sol partiden Fransız sarı yeleklilerin protesto eylemlerinden uzak durmalarını istediği halde düzenlendi.

Alman sarı yelekli protestocular Münih kentinde çalışma şartlarının zorlukları ve yaşamlarında var olan kısıtlamalara itiraz ettiler. İtiraz hareketinin sözcüsü benzer protesto eylemleri önümüzdeki günlerde Almanya’nın Hamburg gibi diğer bazı büyük kentlerinde düzenleneceğini açıkladı.

Almanya parlamentosunda sol kanadın Başkanı Sahra Wagenknecht da bu konuda yaptığı açıklamada, “Ayaklanın” adlı hareketi kurulmasının üzerinden yüz gün geçtiği bir sırada yaklaşık 167 bin kişi bu harekete destek verdiklerini belirtti.

Fransa’da sarı yeleklilerin itiraz hareketi ise 17 Kasım 2018’de başlamıştı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.