Savaş karşıtı aktivistler: Yaptırımlar, savaş suçudur

  • 20 Ocak 2020
  • 705 kez görüntülendi.
Savaş karşıtı aktivistler: Yaptırımlar, savaş suçudur

Londra’da bir araya gelen savaş karşıtı aktivistler, ABD’nin yaptırım siyasetlerinin bir nevi savaş suçu sayıldığını duyurdu.

İRNA’nın bildirdiğine göre Londra’da düşünürler, siyasi analistler, savaş karşıtı ve insan hakları aktivistlerinin bir araya geldiği toplantıda, konuşmacılar, yaptırımların emperyalistlerin sultacılıklarını dayatmalarına yönelik bir araç olduğunu vurguladı.

Söz konusu toplantıda bir konuşma yapan ABD’li üniversite hocası Sait Han, dikta Saddam rejiminin yıkılması ardından ABD’nin Irak’ta bir soykırım başlattığını kaydederken, Berkly üniversitesi hocalarından Roman Grosfoguel ise, ABD ve Siyonist rejimin 2. dünya savaşı ardından soykırım konusunda daha çok yaptırım aracını kullandıklarını, fakat uluslararası Camia tarafından kınanmadıklarını belirtti.

Grosfoguel konuşmasının devamında ABD’nin gelinen noktada emperyalizme karşı mücadele eden ülkeleri yaptırım, yüksek enflasyon, milli para değerini düşürme, gıda ve ilaç sıkıntısı dayatma gibi araçlarla yıkmak istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.