Sayda’da Hamas Liderine Suikast Girişiminde Bulunan Hücre Deşifre Edildi ​

  • 09 Şubat 2018
  • 1.799 kez görüntülendi.
Sayda’da Hamas Liderine Suikast Girişiminde Bulunan Hücre Deşifre Edildi ​

Lübnan’ın Sayda kentinde İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Muhammed Hamdan’a suikast girişiminde bulunan hücreyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Lübnan’da yayınlanan El-Ahbar gazetesinin konuyla ilgili yayınladığı haberde, işgal rejimi istihbarat birimi Mossad’ın iki kez başarısız olduğu, birinci başarısızlığının suikast girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması ve ikinci başarısızlığının da saldırıyı gerçekleştiren hücrenin deşifre edilmesi olduğu belirtildi.

Haberde, hücre üyelerinden ikisinin Lübnan vatandaşları Muhammed El-Haccar ve Muhammed Beytiyye olduğu kaydedildi.

Haberde ayrıca Lübnan güvenlik güçlerinin başarısız eylemin failinin Irak Kürtlerinden bir İsrail vatandaşı olduğuna inandığı, söz konusu kişinin Irak ve İsveç pasaportları da taşıdığı bildirildi.

El-Ahbar gazetesinde yer alan habere göre, Lübnan güvenlik güçleri hücrenin diğer iki üyesinin İsrailli olduklarını, birinci ajanın Lübnan’a Irak pasaportuyla Beyrut Havaalanı’ndan girdiğini ve eylemden birkaç saat sonra karayoluyla El-Masna’dan Suriye’ye geçtiğini tespit etti.

Haberde, diğer ajanın ise kadın olduğu ve Lübnan’a Gürcistan pasaportuyla giriş yaptığı, havayoluyla Katar’a ve oradan da üçüncü bir ülkeye gittiği kaydedildi.

El-Ahbar gazetesi, suikast hazırlığının yedi ay önce başladığını, El-Haccar’ın Hamas liderinin eski evini ve Beytiyye’nin de yeni evini gözetlemekle görevlendirildiğini yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.