Şehadet Eylemi, Siyonist Rejimde Paniğe Yol Açtı…

  • 22 Ocak 2015
  • 719 kez görüntülendi.
Şehadet Eylemi, Siyonist Rejimde Paniğe Yol Açtı…

Uzmanlar, Filistinli bir gencin Tel Aviv’de dün gerçekleştirdiği bıçaklama eyleminin işgal rejiminde paniğe neden olduğunu ve bu tür eylemleri engellemekte aciz kalan güvenlik birimlerini oldukça zor durumda bıraktığını ifade etti.

Dünkü eylemin işgal güçlerinin cinayetlerine misilleme olarak direniş sahasına geçen yıl yeniden dönen bireysel eylemler zincirinin devamı niteliğinde kahramanca bir eylem olduğunu belirtildi.

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan yazar ve analist Nazir El-Meceli, Filistinlilerin içinde yaşadıkları mevcut durumun değişmesinden ümidini kesen gençlerin bireysel eylemlere yöneldiğine dikkat çekti.

El-Meceli, dünkü eylemin işgal rejimi toplumunda karmaşaya ve paniğe neden olduğunu bildirdi.

Filistinli analist Alâ Er-Rimavi de, Filistin toplumundaki endişe verici durumların tepki haline neden olduğunu ve şartların zaman zaman sürprizler doğurduğunu söyledi.

Er-Rimavi, Filistinlilerin Mahmud Abbas’ın yürüttüğü siyasi çözüm sürecinin tıkandığına inandığını ifade ederek, direniş eylemlerinin bireysel ve örgütlü eylemler olarak çeşitlilik göstermesinin bu eylemleri yeniden gündeme taşıdığını belirtti.

Filistinli analist, işgal güçlerinin bireysel eylemleri örgütlü eylemleri takip edip engellediği gibi engelleyemediğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.