Şehid Abdülaziz Er-Rantisi’nin Şehadet Yıldönümü; Şehid Abdülaziz Er-Rantisi’yi Rahmetle Anıyoruz

  • 17 Nisan 2015
  • 897 kez görüntülendi.
Şehid Abdülaziz Er-Rantisi’nin Şehadet Yıldönümü; Şehid Abdülaziz Er-Rantisi’yi Rahmetle Anıyoruz

“Ben Apaçi’yi tercih ederim”… “Filistin Aslanı” Dr. Abdülaziz Er-Rantisi’nin konuşmalarına yansıyan en belirgin cümlelerden biri buydu ve Şehit Er-Rantisi bu cümleyle işgal ordusuna ait bir Apaçi helikopterinden atılacak füzeyle şehit edilmeyi tercih ettiğini ifade ediyordu.

Ömrü boyunca Filistin halkının haklarını savunmaktan hiçbir zaman geri durmayan “Filistin’in Aslanı” Dr. Abdülaziz Er-Rantisi, 2004 yılında böyle bir günde şehit olarak dünyaya veda etti.

Siyasi analist Mustafa Es-Savvaf, Dr. Er-Rantisi’yi diğer insanlardan ayıran en belirgin özelliğin konuşmalarındaki sükunet ve ciddiyetle birlikte akıllılık olduğunu söyledi. Es-Savvaf, şehit Er-Rantisi’nin ayrıca baskılar ne kadar çok olursa olsun tavrından vazgeçmeyecek kadar güçlü iradeye sahip olduğunu belirtti.

Es-Savvaf, şehit Er-Rantisi’nin tüm bu meziyetleri bir arada bulundurduğunu ve onun seviyesinde bir liderin kararlılıkla birlikte sükunete ve olayları akıllıca değerlendirme niteliğine de sahip olması gerektiğini söyledi.

Siyasi analist Hamza Ebu Şeneb de şehit Er-Rantisi ile şehadetinden birkaç gün önce yaptığı son görüşmeye değinerek, Er-Rantisi’nin kendisine kötülük eden herkese hakkını helal ettiğini bildirdi.

Ebu Şeneb, şehit Er-Rantisi’nin Filistin sahasında en çok sevilen liderlerden biri olduğunu ve şehidi anmanın en iyi yolunun onun çizdiği yoldan gitmek olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.