Şehid Malcolm X’i Rahmetle Anıyoruz…

  • 21 Şubat 2015
  • 974 kez görüntülendi.
Şehid Malcolm X’i Rahmetle Anıyoruz…

19 Mayıs 1925 yılında Amerika’nın “Onaha” şehrinde doğan ve aslen Afrika kökenli zencilerden olan Malcolm X, emperyalist beyaz ırkçı güçler tarafından babası öldürülmüş olduğundan dolayı, yetim olarak büyümüş; hayatının ilk dönemlerinde tabii ki Amerikan yönetimi ve toplumu içerisinde tamamen erimiştir.

Hristiyanlık ve Amerikan tolumunun müptelâ bulunduğu her türlü müptezel bir hayat ile hemdem olan Malcolm X, bundan dolayı girdiği hapishanede Elijah Muhammed ve kardeşi tarafından gönderilen mektuplar vasıtasıyla, yavaş yavaş İslâm’la tanışmaya başlamış, hapis sonrasında ise, kendisini Müslüman zenci cemaat içerisinde bulmuştur.

Elijah Muhammed’in “bulanık” ve ırkçı çizgisi Malcolm X’in vicdanını sürekli olarak sarsmış, bir ara çıktığı Hac seyahati sonucu karşılaştığı bir kısım islâmî şahsiyetlerle kurduğu temas ile “öz ve net” olarak İslâm’ı öğrenebilme imkânını elde etmiş, bu saf islâm’ı Amerika’da, bilhassa mensubu bulunduğu zenci toplum arasında yaymaya çalışmıştır… Gerçek islâm’ı yaymaya ve yaşatmaya çalışması üzerine; Amerikan yönetimi ile birlikte, ırkçı bir karakter ve daha bir sürü “temel” sapmaları bünyesinde taşıyan Elijah Muhammed’in taraftarlarının da husumetlerini üzerine çeken Malcolm X, 21 Şubat 1965 tarihinde düzenlenen haince bir suikast sonucu şehit edilmiştir. Allah-u Teâlâ, rahmetini ve mağfiretini ihsan buyursun! Amin!..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.