Şehid Muğniye İslam Ümmeti’nin Hamza’sıydı

ehlibeythaber

Yazarın şu ana kadar yazılmış 43512 makalesi bulunuyor.
  • 27 Aralık 2018
  • 15.726 kez görüntülendi.

Lübnan’daki 2006 Temmuz savaşında dünyanın en küstah ordusunu yenilgiye uğratan ve Siyonist oluşumun generallerini ağlatan dahi kahraman ve komutan ebedi şehid İmad Muğniye, Mossad, CIA ve ABD’nin uşağı bazı Arap ülkeleri istihbaratlarının katıldığı korkakça bir eylemle şehid oldu.

Şehid kahraman siyonist oluşuma karşı yirmi yılı aşkın süre boyunca gerçekleştirdiği operasyonların dahilerindendi. Düşmana bütün Arap generallerinin ve yenilmiş ordularının sürekli olarak aciz kaldığı bir ders verdi. Şöyle ki adı Amerikan Pentagonunun ve İsrailli generallerini korkutuyordu.

İMAD MUĞNİYE BEDİR VE HUSEYN ŞEHİDLERİNDEN OLDU

Kahraman şehid İmad Muğniye şehid oldu ve bu dahi insanın şehid olmasında şaşılacak bir durum yok aslında. Çünkü yirmi yıl boyunca Amerikan, Mossad ve bazı kirli Arap ülkeleri istihbaratları tarafından aranıyordu. Allah’ın iradesi, bu direnişçi kahramanı şehadetle mükafatlandırmak istedi ve onu Bedir ve Huneyn şehidlerinden kıldı.

HACI RIDVAN ÖZVERİLİ VE DUYGUSALDI
Şehid İmad Muğniye Allah yolunda ölümü ve şehadeti seçtiğinde, hayatını mustazafların ve mazlum Filistin halkının zaferi için adamaya yemin ettiğinde gençliğinin baharındaydı. Siyonist oluşumun Lübnan ve Filistin halklarına yönelik saldırılarını püskürtmek için mücadele eden bu şehid, ümmetin düşmanlarına karşı direnişi yüce bir hedef olarak görüyor ve şehadet şerefine nail olana dek bu metot yolunda yürüyordu. Batılı ve Arap medyasının iddia ettiğinin aksine şehid Muğniye düşmanlarını korkutan unvanına rağmen oldukça cana yakın ve duygusal biriydi. Özveriliğiyle bilinirdi. Şehid, Filistinli bir çocuk cesedi gördüğünde ağlardı. Aynı zamanda Güney Lübnan’da siyonist birliklerine karşı saldırılarda bulunuyor ve askerlerini kırıp çekiyordu.

Şehid kahraman İmad Muğniye uyruğu ve rengi ne olursa olsun masum hiçbir insanı öldürmedi ancak ümmetin düşmanlarını pusuda bekler ve düşmana karşı en ağır darbeyi vurmak için uygun zaman ve mekanı seçerdi.

DÜŞMANIN KALBİNE KORKU SALAN BİR İSİMDİ

İmad Muğniye bu ümmetin belirgin şahsiyetlerinden biri olarak tarihe en geniş kapısından girdi, siyonist düşmanın efsanesini yıktı, parlak askeri zaferler kaydetti ve Arap ordularının siyonist oluşum ordusu karşısındaki yenilgiler tarihinin sayfalarını dürdü. İmad Muğniye Amerikalı ve İsrailli generallerinin bedenlerine korku salan bir kâbus, siyonist oluşumun ordusunu kırıp geçirmek için sınırlı imkanlarla planlar yapan bir dahiydi. Bunun en iyi kanıtı güç dengelerini bölgedeki Müslüman halkları lehine değiştiren ebedi Temmuz 2006 savaşıdır. Muğniye ABD, siyonist ve bazı Arap ülkelerinin istihbaratlarının işbirliğiyle hayatını kaybetti. Maalesef bu Arap istihbarat organları ümmetin en güzel gencini öldürmesi yönünde düşman istihbaratlarıyla işbirliği yapar hale geldi.

ŞEHİD İMAD MUĞNİYE İSLÂM ÜMMETİNİN HAMZASIYDI

Şehid İmad Muğniye sadece Hizbullah’ın şehidi değil, bütün özgür ve direnişçi halkların şehididir. İslâm ümmetinin Hamza Bin Abdulmuttalib’i mesabesindeydi. Şehid İmad Muğniye Lübnan’ın güneyinde savaş sahalarına gittiği zaman İslâmi direnişin savaşçılarının bedenlerine umut yayar, askeri dehalığını kullanarak düşmanı kahrederdi. Allah İslâm ümmetinin süvarisi ve evladı şehid Muğniye’ye rahmet etsin. Muğniye muztazafların ve özgürlerin kalbinde ilelebet sonsuza kadar kalacak ve tüm zamanlar boyunca ümmetin düşmanlarını lanet yakalayacaktır.

HASAN HANİZADE

İran’da yayımlanan El Vifak gazetesi, 16 Şubat 2008

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.