Şehid Ramazan El Buti’ye İsrailliler Ve Amerikalılar Suikast Düzenlediler

  • 07 Nisan 2016
  • 1.132 kez görüntülendi.
Şehid Ramazan El Buti’ye İsrailliler Ve Amerikalılar Suikast Düzenlediler

Suriye’nin önde gelen Ehl-i Sünnet âlimlerinden Şehit Ramazan El Buti’nin oğlu, babasının İsrailliler ve Amerikalılar tarafından öldürüldüğünü vurguladı.

Şeyh Allame El Buti’nin şehadetinin üçüncü yıldönümü münasebetiyle Şehit El Buti’nin oğlu Muhammed Tevfik El Buti, Dünya Direniş Âlimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hamud, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, siyasetçiler, büyükelçiler ve Lübnan âlimlerinin de katılımıyla, Lübnan Cephe’yi el-Amel el-İslamiye tarafından ‘mihrap ve ümmet şehidi’ başlığı altında bir merasim düzenlendi.

Şehid Buti’nin oğlu ve Bilad el-Şam Alimler Birliği Başkanı Muhammed Tevfik Ramazan El Buti, şunları söyledi: “Eğer bazıları, babama düzenlenen suikastın arkasında sadece tekfirci teröristlerin olduğunu düşünüyorlarsa, yanılıyorlar. Çünkü Amerikalılar ve İsrailliler, amaçlarına ulaşmak için kullandıkları beyanlar dışında, tekfirci paralı askerleriyle babama suikast düzenlediler.”

Lübnan’ın Ehl-i Sünnet âlimlerinden olan ve Dünya Direniş Âlimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hamud’da şu ifadelerde bulundu: “Suriye asla parçalanmayacak. Amerikalıların ve İsraillilerin de, Suriye’nin parçalanmasının sadece söylemde kalacağını bildiğine inanıyorum. Teröristlerin kontrolü batılıların elinden çıkmış durumda ama Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın devrileceği yönündeki söylemler, bir çeşit delilik ve halka karşı bir yalandır. Çünkü Suriye’de terörizme karşı zaferi sağlayan Beşşar Esad’dır.”

Hatırlanacağı üzere Allame Buti, üç yıl önce açık bir şekilde Suriye halkını ve hükümetini desteklediğini ve Suriye karşıtı eksene ve Suudilerin Siyonist ve Amerikan komplolarına muhalif olduğunu söylemesi sebebiyle, El-İman Mescidinde hutbe okuduğu sırada tekfirci teröristlerin saldırısına uğrayarak şehit edildi.

Öte yandan Şeyh Abdurrahman el-Sadis gibi Vahhabi müftüler, Allame Buti’nin şehadetine açıkça sevindiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.