Şehit Aileleri İşgal Yönetiminin UCM’de Yargılanmasını İstedi

  • 15 Haziran 2016
  • 1.000 kez görüntülendi.
Şehit Aileleri İşgal Yönetiminin UCM’de Yargılanmasını İstedi

İşgal yönetiminin naaşlarını elinde tuttuğu şehitlerin aileleri, işgalcilerin şehit naaşlarını ailelerine teslim etmeyerek işledikleri suçu uluslararası topluma anlatmak için kendilerine kapı açılmasını istedi.

İşgal rejimi yetkililerinin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ de yargılanmaları için gerekli dosyaların hazırlanması çağrısında bulunan aileler, İsrail’in bu konuda mutlaka hesaba çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Naaşları Geri Almak İçin Halk Girişimi sözcüsü Muhammed Alyan, dün (14 Haziran Salı) Ramallah’ta düzenlediği basın toplantısında, “Çocuklarımızın sağ olabileceğine dair şüpheler var. İşgal yönetimi onları bizim bilmediğimiz bir takım nedenlerle gizliyor olabilir. Böyle değilse aksini ispat etsin” dedi.

İşgal yönetiminin naaşları teslim etmemekte ısrar etmesi üzerine Kızılhaç’tan şehitlerin cesetlerini kontrol etmesini talep ettiklerini bildiren Alyan, işgal yönetiminin cesetleri hiç kimsenin incelemesine izin vermediğini söyledi.

Şehit ailelerinin işgalcilerin şehitlerin organlarını çalmalarından endişe duyduklarını bildiren Alyan, naaşı ailelerine teslim edilen şehitlerden Hasan Munasıra’nın babasının oğlunu sadece ayağındaki bir işaretten tanıyabildiğine dikkat çekti.

Filistin Girişimi Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi de basın toplantısında yaptığı konuşmada, işgal yönetiminin şehitlerin naaşlarını elinde tutarak ailelerine teslim etmemesinin insan hakları ihlali olduğunu söyledi.

El-Bergusi, işgal yönetiminin şehit ailelerini ve yakınlarını bu şekilde cezalandırmak istediğini belirterek, resmi ve sivil kurumları şehit ailelerine destek olmaya davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.